Sylta och Safta

Jag har ju massvis med bär i trädgården, och jag och min syster fick ett ryck för ett tag sedan och gjorde både sylt, saft och gelé på röda och vita vinbär.

Så här gjorde vi saft:
   
Citron och vatten i en gryta, fyll upp med bär (de behöver inte vara rensade) tills man inte ser vattnet. Koka i ca 20 minuter, sila av. Koka upp saften tillsammans med socker i ca 5-10 minuter. Själv använder jag ganska lite socker. Jag gillar när det är lite syrligt.

Marängpaj

Tack Lina för den fina boken "att njuta en smula". Jag har redan gjort en massa recept ur den. Men bäst blev nog marängpajen med rödavinbär från trädgården!


Fästingland

Nu har det varit väldig torka här i bloggen, man jag hoppas att ni förljer oss på våran hus-blogg.
Men man kan ju uppdatera här lite också =)
Jag ligger hemma och är fortfarande sjuk. I måndags vaknade jag av att halva ansiktet var bortdomnat och armen va som spagetti. Ett tidigare fästingbett som växt sig lika stor som tre femkronor och som dessutom hade fått en vit ring runt omkring sig så fattade man ganska snabbt att det va borelia. Så jag fick medicinering för det och man hittade även den lille fästingrackaren inne i såret! Det jobbiga är att medicinen jag fick är så stark att jag har reagerat på den. Så jag mår väldigt illa emellanåt och har febersvallningar. Om det är pga medicinen eller borelian det vet jag inte. Sen får jag inte heller vistas ute i solen eller äta mölkprodukter ett tag framöver.

Idag regnar det så jag tänkte passa på att förbereda mig för nästa års kamp mot rådjuren. De äter upp ALLT i trädgården, och det de lämnar kvar äter mördarsniglarna upp. Så jag har varit inne på odla.nu och beställt lite giftiga växter som rådjuren ska lämna ifred iaf.

       
Anisisop, blomma för dagen, jättevallmo, steppsalvia och stockros

Sen kan jag också meddela att om en vecka kommer katten Tora att flytta in hos oss. Det är en 4 årig hankatt från Göteborg. Han kommer dock få ett nytt namn av oss....Tore, så att det inte blir någon missuppfattning av könet. Han va och hälsa på oss igår. Han är tigrerad med vita tassar och gigantiskt gröna vackra ögon. Hans huvuduppgift är att ta möss och va sällskap till mig när Edin är ute och vallsar runt i Norge. Välkomen!

Hurra hurra för mig!

Idag fyller jag år. *jippi* Och jag har fått ett halsband och en ring av Edin och en slipmaskin av mamma =) På söndag blir det kalas och pappa sa att min present va så stor att han behövde släpkärra för att köra ner den!!! Vad kan det vara?
Annars fortsätter renoveringen som vanligt. Vi har satt upp kaklet vid hällen idag. Det blev verkligen jätte fint.
Följ renoveringen på bergsjodal.blogspot.com

kraaaam


Edin har bakat cheescake =) *mums*


Va tråkig jag är =)

Nu va det ju superlänge sedan jag bloggade.
Men följ gärna oss på bergsjodal.blogspot.com

RSS 2.0