Det har varit hopplöst...

Idag har verkligen varit en riktigt deppig skitdag. Hade inte Vincent funnits hade jag sovit bort hela dagen. allt började med att både jag och Vincent är sämre idag. speciellt den lille. Det finns inget stop på snoret från hans lilla näsa. Och jag tänker att det är ju självaste fasiken att man aldrig kan gå på öppna förskolan utan att bli sjuk. sen i fredags har vi varit sjuka nu och jag börjar blir trött på det. Är det så svårt att göra rent leksakerna som finns på öpf? Tänk alla som slickar på dem! Men det bästa är ju alla mammor som släpar sig dig trotts att både dom och barnen är sjuka. Det satt en mamma och sa "Jösses vi har varit så sjuka och jag ahr fortfarande lite feber, men jag blir tokig på att bara sitta hemma" SUCK!
Ringde till VC idag för min onda hals går inte över trotts att jag inte haft feber på tre dagar, men det är inte halsmandlarna som gör ont utan sköldkörteln. Imorgon blir det provtagning iaf.

Åter till varför det är en skitdag....
Äta frukost eller äta i huvudtaget med ond hals är tråkigt och smärtsamt, inget halleluja moment där inte. Sen ser vårat hus ut som om NATO navigerat fel och släppt en bomb här. Prylar, smulor, gamla blöjor, leksaker, täcken, kuddar, mat, katt, ved, tvätt, grus PRECIS ÖVERALLT.
Försöker snygga till mig lite och inser att den snygga klippt luggen vill till frisören, den är i vägen för mina ögon, mina enda byxor som är ett par för stora jeans är smutsiga men jag använder dem ändå. Tröjan jag tog på mig för 5 minuter sedan är redan smutsig då Vincent med sin tok-rinnande näsa vände sig mot mig och bokstavligen gned av sig allt snor på mig.

På eftermiddagen tar jag mig tid att köra till bilverkstaden och få skadan bedömd....men vilka har inte lunch mellan 13-14???? Va är det för sopig tid att ha lunch på eller??????


ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Choklad toppen

Emellan mina febertoppar hinner jag käka lite choklad och underhålla  Vincent så gott det går. Jag tänkte lista mina favvo chokladbitar för choklad är verkligen så sjukt gott. Speciellt nu när man är sjuk också!

Nummer ett: Marabou frukt och mandel. Den absolut godaste chokladen som finns. Dock med lite panchis-varning!

Nummer två: Toblerone, svårt att sluta äta när man börjat.

Nummer tre: Dumle lakrits. Lakrits och choklad är superbra!

Till sist nummer fyra: Center mint. Även denna en panchis-varning men jösses va gott det är med mint.

En future facebookare har ni här! Jösses v...

img_1971 (MMS)

En future facebookare har ni här! Jösses vad allt går fort. Han reser sig utmed allt han kan greppa och tror som ni ser att man kan stå upp på datorn. Vi var på öppna förskolan idag och han trivs verkligen där. Speciellt med de lite större barnen. Han kryper efter dem och dem i sin tur kiknar av skratt. Dubbel lycka! Tyvärr visar han inget musikintresse ännu. Idag när vi satt och sjöng kröp han iväg och lekte med en traktor istället.  Kan meddela att det inte gick nått vidare på quizen igår. Den va skitsvår :( nästa gång går det bättre!


07.15 gick vi upp idag. Vincent har varit ...

img_3937 (MMS)

07.15 gick vi upp idag. Vincent har varit på väldigt dåligt humör inatt. Han har gnällt och pipt från kl två och hela natten. Så kl sex när han brukar få flaska fick han snällt nöja sig med min famn och sen gick vi upp och käka gröt istället. Nu sover han som en stock bredvid mig i soffan. Jag borde sova själv eftersom jag måste vara klar i bollen ikväll då jag ska på quiz! Visst är Vincent snygg i mina 80 tals kläder? Snart ska vi till stan och laga båda mina glasögon som han har gjort sönder. Hej!


Sköna söndag

Igår va vi på kalas och fick äta grillat för första gången i år. Gud så gott det är. Och det bästa är att det vara bara starten för nu har vi en hel grillsäsong framför oss! Jippi!
Det var också Vinne pinnes första riktiga kalas. Och vi ger honom betyger 4 av 5 faktiskt. Han kan ju inte riktigt slappna av när han är trött så Edin sick dra iväg med vagnen några gånger. Annars va han glad och nöjd. Mycket bra.
Imorgon ska vi till magdoktorn och se vad som kan vara felet med hans mage. Tror själv inte att det är något konstigt men det är bättre att kålla en gång för mycket än för lite.

Jag har målat taket i Vincents rum idag och det blev skitdåligt. Färgen var inte ren utan hade gamla flagor i sig som satte sig i taket. Så jag får väl göra om allt antar jag. Jädrans skit.
Nu ska jag snart iväg och träna och Edin har lovat att det blir nått gott att äta när jag kommer hem!

VG

VG på första matteprovet.....behöver jag skriva mer?

När ska jag få träna?

Det är så svårt att träna gruppträningar nu när Edin jobbar. Han kommer ju inte hem förens kl sex på kvällarna och de flesta passen börjar vid sex halv sju. Visst jag kan sticka in och springa på ett löpband men fy fasiken va tråkigt det är. Jag har gjort det några gånger och det slutar alltid med att jag inte ger 110%
Som läget är nu så blir det träning en dag i veckan och jag behöver minst en dag till. De har barnpassning på gymmet, men först från att barnet är två år.
I april ska jag börja jobba på torsdagar och då kommer jag förmodligen få träna innan jag börjar på morgonen. GÖTT MOS!

Idag har vi haft så tråkigt. Edin kommer hem sent också och då blir allt ännu tråkigare. På morgonen var vi på vår onsdagstradition Bulleribus på bibbland. Vi är en liten grupp som sjunger och dansar med kidsen. Vincent tycker för det mesta att det är kul, men ibland orkar han inte riktigt hela vägen då det är mycket intryck.
Och vet ni! I dag har jag burit in sommardäcken i källaren. Inte en dag försent! Edin kommer tro att dom är stulna och det kan han få tro tycker jag!

Detta är ett minne blott. Vincent kryper j...

img_7212 (MMS)

Detta är ett minne blott. Vincent kryper ju så fint framåt nu.


1 down, 1 to go

ÄNTLIGEN är första matteprovet klart. Jag svarade på alla frågor och gjorde det bästa jag kunde. Men jösses va nervös jag var innan. Jag fick lugna ned mig några minuter och bara skumma igenom frågorna först och sen beta av fråga för fråga. Om jag får VG ska Edin bjuda mig på restaurang. Men jag jagar inget VG, ett G är allt jag behöver. Jag var skitnervös för ingenting igentligen. Jag hade till och med övat på andragrads ekvationer och lagt på minnet att det är 1.91% enheters diff på en 95% undersökningsskala. Inget av detta fick jag briljera med.
Nu är det bara ett prov kvar och det blir i maj. *puhh*

Nu är det också bestämt, jag ska börja jobba en dag i veckan. Tjoho!

Så här sur blir jag när jag ska äta mat! F...

img_5269 (MMS)

Så här sur blir jag när jag ska äta mat! Fy jag vill hellre äta Tores mat!


Stackars katten får inte ha sin mat ifred.

img_6881 (MMS)

Stackars katten får inte ha sin mat ifred.


Nu får det vara nog!

Mmmmm underbara torsdag. Underbara tråkiga torsdag. Idag åker vi in till gbg och äter lunch med en kollega. Jag vägrar sitta hemma trotts att både jag och Vince är förkylda. Men jag tror han håller med mig. Han blir jätte surig när vi är här hemma för mycket. Han vill ha all uppmärksamhet av mig vilken jag inte kan ge honom här då det är en massa andra saker som städning och tvätt som kliar i fingrarna.
Jag ska nog börja jobba en dag i vecka, om E kan ta en dags pappa ledigt. Jag står inte ut längre att ta alla fighter med Vincent. Ni kanske skrattar nu att jag inte kan hantera en 9 månaders bebis, men tro mig, han är djävulens påfund ibland. Just nu kämpar vi med att få byta blöja på honom och mata honom. Han vill inget av det. Och jag sliter mitt hår i förtvivlan.
När jag ska byta blöja på honom kastar han sig åt alla hål och slår mig och skriker som en galning får han tag i blöjan vifftar han runt den så bajsen kastas på väggar, golv...... Och ta på honom kläder är en brottningsmatch.
Maten ska vi inte ens gå in på..... så jag vill gärna att Edin får känna på lite hur frustrerande det kan vara att vara förälder och jag vill vila upp mig på jobbet.

Tack och hej leverpastej


Nappar på rad. Bara att välja en favorit!

img_0389 (MMS)

Nappar på rad. Bara att välja en favorit!


Ont i magen :(

Stackars lilla plutten. Han har ont i magen och igår kväll så skrek han massvis. så det blev en resa in till Östra barnakut, och där fick vi sitta i fem timmar. Jättekul när man åkte hemifrån kvart i elva på kvällen. Jag har sovit fyra timmar inatt och idag. Jätteskoj! Men det viktiga är att vincent fick träffa en läkare (som visade sig vara en gamla skolkamrat från högstadiet) som inte på rak arm kunde säga vad det var mer än att det måste utredas. Så vi ska testa honom mot gluten och laktos, samt invänta svar från proverna de tog igår.
Han är vid gott mod, men det märks att han har ont. Det skriks ganska mycket och han har tappat aptiten.

Nu tar vi nya tag och hoppas han blir bättre!

Det kom ett paket från Baby Björn igår! Vi...

img_9252 (MMS)

Det kom ett paket från Baby Björn igår! Vincent sitter så bra i deras matstol. Han kan inte rymma i den! Tack alla på Baby Björn för presenten!


Älgfärsjärpar med tabouleh i fajitabröd fi...

img_5177 (MMS)

Älgfärsjärpar med tabouleh i fajitabröd fick "godast i år" av Edin och jag får nog hålla med!


Så här glad kan jag vara ibland! Eller för...

img_5722 (MMS)

Så här glad kan jag vara ibland! Eller för det mesta :)


Kom sommar!

Borta bra men hemma bäst, som alltid!
Jag och Vinne-pinne har varit i Jkpg i två dagar. Min syster har precis flyttat dit så vi var nyfikna på det nya plejset. Vi har hunnit med IKEA två gånger på två dagar, och jag kan nog vara den enda kvinna som inte gillar att gå på IKEA. Åh, det är så tråkigt.... Det är bara kul om man ska köpa nått till sig själv och om man ska köpa kök.
Det blev två orkideer och lite småkraffs iaf. Men jösses vad jag läntar efter sommaren efter att ha sett deras trädgårdsmöbler. Stora fina paveljoner och mysiga soffor....mmmm!

Vinne har lärt sig att krypa framåt! Kan ni fatta vilket framsteg. allt gick ju bakåt tidigare, och han är så lycklig nu när det går framåt. I  helgen ska jag plugga matte tills bloter sprutar, jag har prov om en vecka.

Dyrt med katt

Ja, då var det dags för utgifter igen. Man är ju inte direkt vrålrik när man är mammaledig, är inte det annars heller iofs, men det är så pissigt att när februari var en tunn månad och man såg fram emot att få pengar igen och då....då ska kattskrället gå och bli halt. SATFLÄSK!
Är det inte bilen så är det katten. Hörni! Skaffa inte bil eller katt....hör ni det! Jag snabbräknar lite nu, men det senaste 4 månaderna har bil och katt kostat oss ca 10.000:- som hittat!
Ja....så då var man fattig på riktigt igen då. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Jag försöker mig på Edind specialité upp &...

img_7661 (MMS)

Jag försöker mig på Edind specialité upp & nedkaka. Vi får väl se om den blir lyckad.


Vårat stökiga hem

Så här fint har vi det just nu....städning snarast kanske?


Vi börjar i vardagsrummet "tvätthögsrummet" Tvätt överallt och här sitter jag och räknar matte på kvällarna.


Sen kommer vi in i TVrummet. Blöja och rumptermometer på soffbordet, leksaker högt och lågt, ytterkläder i soffan.


På köksön har Vince fått ett provisoriskt skötbord med min dunjacka som underlägg. Ser ni att nespressomaskinen har kommit fram ur gömmorna! Edin har äntligen köpt ampuller.


Här har vi ena sidan av köket, jag lagar mat därav stöket. Veg lasagne blev det idag. Jag har tappat bort min mobil, kan ni hitta den?


Här är den andra sidan av köket. Mitt motto är att är det inte stökigt efter man lagat mat har man inte gjort god mat....eller nått i den stilen.


Ah! Där va svartpepparn!

RSS 2.0