Lussekatter

Nu va det ett tag sedan jag bloggade. Och det är för att vi haft fullt hus här. Mina två systrar och min farmor har varit här i 2 dagar och hälsat på. Vi har varit på Liseberg och vandrat omkring, fikat och ätit god mat.
Sen hade va lite vinkväll här igår. Lina, Lisa och Jessica var här. Och det gick snabbt en box med vin =)
Idag har jag jobbat och bakat lussekatter. Fick ett SMS av pappa nu, och han har fått vinterkräksjukan. Jag hoppas jag inte smittats... Vi får väl se imorgon.
Kä´nns konstigt att det redan är 1:a advent.... Imorgon ska jag jobba på Carolas julkonsert!

Ordbajs

Hur svårt ska det vara att INTE snacka en massa konstiga meningslösa ord hela tiden?

Satt och lyssnade på P3 i 17 timmar idag och det är fantsktiskt va mycket folk som ordbajsar i radion. Nu är dom säkert ordmuppar i vanliga fall också, men hur lyckas alla dessa människor hamna i radion? Exempel på ordbajsiga ord: faschist (vet själv inte hur det stavas), feodal, sexsistisk, ambrosia, attistiskt, sardonisk, misogami osv, osv osv....
Här följer en lista på folk som ordbajsar: Fredrik Wikingsson, Johan Hilton (men världens bästa radio-pratare) Jenny Östergren (TV4 morgon) ööööö nu kommer jag inte på fler....sorry

Vad är grejen med alla dessa "akademiska" ord? Jag fattar dom inte, du fattar dom inte, för mig är det bara utfyllnadsord.

Nu jävlar

Min chef har bestämt sig för att sluta röka. Och nu vill han dra ned oss andra i fördärvet också. Så idag fick vi varsin sluta-röka-munspray av honom. Han är så söt. Jag har bara använt den en gång och jag lovar den funkade till 100% Jag ville inte gå i närheten av en cigg. Kanske inte för att den tog bort sugen på en gång, utan att den smakade bäver i munnen... Sen fick jag värdens hicka också. Det svåra med mig är nog att jag nästan bara röker på jobbet. När jag är ledig kan det gå flera dagar utan att jag röker. Och helst vill jag skippa första ciggen på dag, den är vidrig.... Konstigt beroende jag har va?
Spray is da shit now.....


90210

TV400...her I come säger jag bara. Faan va nya avsnitten av Bevvan va bra! Sjukt ytligt = väldigt bra TV. Det värsta är att jag inte har TV400 så jag måste sitta hemma hos Lisa varje gång. Och då får vi ett problem nästa vecka, våran kära vän Carola vill ju att vi ska jobba på hennes julkonsert och det innebär att vi missar Bevvan nästa vecka.... Faan, oj förlåt Carola =) Jag har två alternativ, antingen försöker jag klona mig eller så får jag bryta mot lagen och ladda ned nästa avsnitt.


Sötsugen

Faan det suger att vara sötsugen!!! Jag vill ha 100kg socker NU!!! Tänk att man kan bli ett socker monster bara sådär! I veckan bär det av till Arvika. Jag ska visa produkter och följa med Edin och bo på hotell. Kanske man kan få njuta av en lååång god hotellfrukost???

Sen känns det som om jag har en miljon grejer jag ska göra innan det blir fredag. Och helst ska jag vara hemma hela fredagen så jag kan göra middag till min farmor och systrar. Men jag ska vara i Uddevalla hela dagen och kommer få lägga över ansvaret på Edin istället.


Kika in dessa mat/bak bloggar och se om ni hittar nått.... Jag blir bara mer sötsugen...faan

http://matbak.blogspot.com/

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/

http://minmatblogg.blogspot.com/

Konsten att ljuga bra

Jag ljuger varje dag, speciellt på jobbet. Det ingår lixom i mitt jobb att ljuga. all försäljning bygger på förtroende, och då kan det ju verka konstigt att man ljuger. Men jag har ett nytt ord för det.... "Lie to Buy"
Jag kan ju inte ALLT om alla produkter. Det hade varit helt omöjligt att veta precis ALLT om allting. Därför får man höffta lite ibland. Den vanligaste frågan man får är: Är den här bra? Nu vet ju inte jag om den är bra för just den kunden, men jag tycker den är bra, därför måste den ju va bra för någon annan också. Alltså, JA den är bra. Andra frågor är: Är den säker? JA, så länge du inte slänger den i golvet, kör över den med bilen, häller syra på den eller låter din man bygga om den. Ni skulle bara veta vilka konstiga frågor jag får. Ibland måste man bara ljuga för att göra det lättare för alla.  Men det viktiga är ju att man i slutändan förklarar att allting är rellativt....eller hur? 

Barn ställer konstiga frågor

I morses vaknade jag tidigt av en liten röst som sjöng "Häj komme lilla Ludde, ho ho ja ja, bäjandes på ejn kudde ho ho, ja ja" Jag reser mig upp tittar ut och inser att jag har vaknat till min första soluppgång på 100 år typ. Men vilken vacker syn, solen som letar sig upp ur havet.... Vi har sovit hemma hos min kusin och hennes son tyckte vi skulle upp och leka med honom klockan sju. Så vad gör man??? Sätter på Pippi på TV och kryper ned mellan mig och Edin. Så fick men en timmes extra sömn.
Fantastiskt det där med småbarns föräldrar...Vart faan får dom all energi ifrån? Hur orkar man gå upp 7 varje dag? Jag hade kapitulerat för länge sedan. Men jag måste säga att hjärtat smälter varje gång han rusar emot en och hoppar upp i ens famn och säger "Lina ja illar dej"
Idag när jag kom dit efter jobbet va det första han sa till mig: "Lina, har du snopp"? Ehhhh....... Nej. och här vill man helst inte förklara varför killar har snopp och tjejer inte har det.
Sen tror han stenhårt på tomten, och gör allt man säger om man hotar med att tomten inte ska komma. Väldigt effektivt. Dom hade först hotat med trollpackor och spöken, men efter det hade han blivit mörkrädd *haha*
När jag får barn ska dom tro på tomten tills dom är 18

Önskelista


Hårparfym

Visste ni att det finns nått som heter hårparfym? Det hade jag ingen aning om, men det verkar spännande. Det väcker en massa frågor.... Ska man ha vanlig parfym på sig också? Måste man slänga runt håret som i Baywatch för att lukten ska "aktiveras"? Vilka dofter passar till hår???

   
www.eleven.se

Jag skulle kunna strypa honom!!!

Min granne alltså..... Han har gått och köpt sig en DVD om hur man lär sig spela Gitarr. Fy faan vad jag hatar sånna DVD!!! Måste han lära sig spela Gitarr idag? Jag är bakis och har ont i mitt ben, dessutom är jag ljud och ljus känslig sånna här dagar.

Utekvällen va helt fantastiskt rolig! Vi åt på Bee Bar först och gick sen till Deep. Där hade dom afterskiiband och jag dansa och sjöng som en galning. Denn gång va det dock inte så mycket fuldans det saknade jag. Karin blev av med sin mobil och skulle gå och fråga personalen på Deep om de fått in den. Dom va skit otrevliga och avfärdade henne innan hon ens hann att förklara..... Jag går nog aldrig mer till Deep. Utanför Nivå började vakterna putta på två killar som va max 16 år.... Jag går aldrig mer till Nivå.... Vart faan ska man gå nu då?

Nu ska jag strypa grannen

papaya.stirsite.com

Då har vi lite mer att lägga till på önskelistan..... Tavlor Från Papaya. Dom har fantastiskt snygga saker, allt från kort, anteckningsblock och kalendrar i snygga designer.  Dom skulle se så snygga ut i vårat sovrum!

 

Monty Python

Jag älskar det här klippet, det bästa dom har gjort tror jag! Jag funderar på att köpa nån samlingsbox till mamma eller pappa i julklapp.

Lök & Morotsbröd

Baktanten har slått till igen. Fick lite vilda idér om att göra ett bröd med morötter och lök i. Och det blev jätte gott!



Ingridienser
2 stora morötter
½ gul lök
4 dl mjöl
2 tsk salt
ca 30 g jäst
½ dl vetegroddar
1 msk olja

Koka morötter och lök i ca 7 minuter. Spara 1.5 dl kokande vatten
och mixa grönsakerna med stavmixer.
Blanda allt i en bunke. Låt jäsa i två omgångar.
Första omgången 40 minuter
Andra omgången 30 minuter.

Middag

Igår va det middag här hemma med gäster. Det blev potatis och rotsellerigratäng med parmesan (mums) och stek med rödvinsås. Till efterrätt varm äpplekaka. Och allt detta hade Edin knåpat ihop. Inte dåligt!
Idag är jag hemma och jobbar. sitter och gör skyltar till clubbdagen i Uddevalla. Det ska bli så spännande och framförallt kul för att tjejen som jobbar där tror att det kommer bli massor med folk i butiken!

Jag fick ett paket på posten idag. Tydligen hade jag vunnit en tradera aktion. Men jag har ju inte betalat något ännu.... Känns lite lustigt att få saken först...

wordle.net


Vad har du tänkt att göra med dina händer?


www.bodyfarm.se

Fel dag

Jag traskade iväg till jobbet idag och när jag anlnder visar det sig att jag är ledig idag =) Så det blev en snabb lunch på jobbet och sen passade jag på att tvälla bilen. Jag älskar självtvätten på Statoil vid stigs center, där får man pluppa i mynt och själv tvätta bilen! Idag va det pansionärstvätt verkade det som, fr när jag kom in stod det 5 pensionärer och tvättade sina bilar omsorgsfullt. De hade med sig egna tvätt-kitt med fina puttsdukar och svampar i olika former. Jag som alltid gör allt med stress klarade av att slå nytt rekord, 2 mynt i en enda tvätt!!! Normalt använder man 4.... När jag var klar kom en farbror fram till mig och sa "Det va den snabbaste tvätten jag varit med om" Jag log och svarade "Jag gjorde det på två mynt, här slösar vi inte!" Sen passade jag på att dammsuga också, och det är faan inte lätt med en tvådörrars bil. Man får lägga sig raklång och böja sig så ryggen nästan ger med sig. Men bilden blev så fin sen!

Ikväll ska vi ha lite middag här för våra vänner. Edin har fixat stek. Det kommer bli såååå gott!

Pyssel

Jag lovade ju att visa bilder från mitt pyssel som jag gjorde häromdagen.

 


Ja, jag vet att det är lite tidigt för adventsljusstake, men jag kunde bara inte vänta. Glögg och pepparkakor har vi också redan hunnit med =)

Storbak

Idag har vi varit kreativa, jag har gjort donuts!!!!

 


Dom blev sjukt goda, och snart kommer testpanelen (Lisa & Niklas)
Här kommer även receptet för er som vill testa, men tänkt på att jag har använt en riktig fritös, det kan va lite knepigt med vanlig panna. Edin trodde att ett par hur varje år brann ner just för att man gjorde donuts!

6 dl mjöl
1 ägg gula
salt
1 dl socker
ca 20 g jäst
30g smör
 Degen ska jäsa i två omgångar.

Väntan

Nu sitter jag och väntar på att älskling ska göra sig i ordning... Som jag alltid får göra. Jag är alltid mycket snabbare än honom. Så de borde vara han som är tjejen i det här förhållandet. Vi ska äta på Mi Casa i Vasastan, ett tapas ställe som vi varit på förut flera gånger. I löööve tapas, man kan aldrig sluta äta!!!
Idag började jag skriva med vänster hand, det gick så där bra. Ser ut som om jag är en dyslektisk 5 åring ungefär. Men man vet aldrig när man blir av med högerhanden. Sen har faktiskt vänsterhänta en egen nationaldag.... Helt ovärt och ganska tragiskt faktiskt.
Sen har jag funderat på och man kanske ska skaffa sig en hobby nu när man kommer få mer tid på vardagarna. Och bowling är ju rätt kul faktiskt. Det är liksom aldrig försent att börja spela, man kan bli världsmästare vid 50 om det skulle vara så.

Nu ropar Edin från vardagsrummet och undrar vad jag gör...."Väntar på dig" svarar jag. "Oj då, då kanske jag ska klä på mig!"

Dagen efter

Förra inlägget bekräftar vad jag ahr råkat ut för idag....en lätt irriterande huvudvärk. Tur att jag är ledig. Men jag får skylla mig själv. Den här helgen har jag sett fram emot länge. Både jag och Edin är lediga i tre dagar och vi ska försöka ta det lugnt, men ändå göra saker tillsammans. Idag ska vi nog gå ut och äta....det va länge sedan (Jag räknar inte med Halta Lottas söndags special för 99:-) och imorgon ska jag få frossa i julpynt i butiken Grinden i Spekeröd!!!!!

Jag va nog för onykter igår att skriva vad jag vann på bowlingen....Bio biljetter, och jag har funderat på vad jag ska se. Madagarskar II kommer ju snart på Bio, men det känns som om jag är lite gammal för det. Kanske jag kan låna någons barn och ta med mig???

Bowling

klockan är 00.36 jag är full och vi vann bowlingen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag rockar fett, men inte på tangentbordet, jag har skrivit om detta 30 gånger känns det som. Och en vill kag bra tillähgga att Halta Lottas äär en sjukt bra krog en torsdagskväll sopm denna =)

Pyssel

Idag har jag pysslat i 5 timmar. Så nu är jag helt utmattad. Jag har pysslat ihop sånna där flätade julhjärtan som man gjorde på 70 talet eller nått. Julgransstrutar med massa glitter på =) Och målat lite ramar som har legar och skräpat. Allt blev verkligen jättefint, men jag är så sjukt trött efter allt pill att jag orkar inte ta kort på sakerna....får bli en annan dag.


Jag har även varit i Halmstad på morgonen, eller rättare sagt Tylösand Hotell. Det är så himla fint där, men jag tror det är snort dyrt att gå på SPA där. Svängde förbi IKEA på vägen hem för att checka in jukpyntet. Faan va tråkigt det va då! Inget snyggt alls.... Åhlens däremot, sjukt snygga julgranskulor. Man måste ju ha kåll ¨på pyntet i år eftersom vi kommit överens om att vi ska ha gran =) *jippi*


Imorgon ska vi ut med jobbet och bowla. Det ser jag fram emot!!! Och på lördag är det julmarknad i Spekeröd, det får man INTE missa!!!


ISA form

   

Ytterligare något som jag önskar mig, tavlor från ISA form
Så snygga och skulle passa så bra här hemma =)

Första Julklappen avklarad

Det har öppnat en ny butik nedanför oss här, Sallys Bazar. Det är en inredningsbutik med allt möjligt. Jag har gått förbi massvis med gånger men aldrig varit ledig så jag kan gå in. Men så idag innan jobbet tänkte jag att jag skulle ta och få det avklarat. Så jag gick in och va fast. Hon hade verkligen massor av fina saker. Speciellt från Lisbeth Dahl som jag gillar så mycket. Så jag fick tillfälle att köpa de fösta julklapparna till mamma =)

Vi sitter och tittar på Färjan, och jag kan inte låta bli att skämmas lite när dom filmar Håkan. Han blir liksom lite pinsam. Jag kan inte förklara det, men det är väl så när man är över 30 och jobbar på färja??? Malin....är han pinsam?


Fars Dag

Idag har vi firat min pappa. Han fick bordsunderlägg och en grytvante. Mycket uppskattat. Och vi fick smörgåstårta och sockerkaka som fastnat i formen (som alltid när han bakar)
Som vanligt när vi systrar och pappa träffas blir det alltid diskussion om nått. I år sa min syrra att pappa skulle köpa mindre julklappar till mig eftersom jag var äldst och hunnit få mer julklappar... Ja va faan säger man till det? Att hon är mer bortskämmd och får massa kläder och skor av honom och att jag flyttade hemifrån när jag va 17 och har försörjt mig sedan dess?
Eller ska man bara hålla käfften och faktiskt inse att man är vuxen nu och får nöja sig med en alladinask och en trisslott?
Jag vet inte, men när det kommer till kritan så är det alltid roligare att ge än att få. Och detta året ska jag göra en julklapps-kupp mot min familj. Jag ska pyssla mina egna julklappar. *haha* Alla ska få hemmavirkade sockar och pärlplattor....så det så!!!!

sen har vi omorganisation på jobbet, vilket innebär att jag kommer få jobba mer helger och mindre vardagar. Vilket i sin tur innebär att jag aldrig kommer träffa Edin mer. Så jag har erbjudit mig att offra mig på jobbet och bli gravid, så slipper vi va överbemannade på vardagarna. Jag ska bara berätta för edin om  mina planer först.

Gissa låten

The year is '94 and in my trunk is raw
In my rear view mirror is the mother fucking law
I got two choices yall pull over the car or
bounce on the double put the pedal to the floor
Now I ain't trying to see no highway chase with jake
Plus I got a few dollars I can fight the case
So I...pull over to the side of the road
And I heard "Son do you know why I'm stopping you for?"
Cause I'm young and I'm black and my hats real low
Do I look like a mind reader sir, I don't know
Am I under arrest or should I guess some mo?
"Well you was doing fifty five in a fifty four"
"License and registration and step out of the car"
"Are you carrying a weapon on you I know alot of you are"
I ain't stepping out of shit all my papers legit
"Do you mind if I look round the car a little bit?"
Well my glove compartment is locked so is the trunk and the back
And I know my rights so you gon' need a warrent for that
"Aren't you sharp as a tack are some type of lawyer or something?"
"Or somebody important or something?"
Nah I ain't pass the bar but I know a little bit
Enough that you won't illegally search my shit
"Well see how smart you are when the K-9's come"



Malin.....du borde ta den här

Tråååååkigt

Idag har jag inget att berätta igentligen. Har suttit på Halta Lottas och druckit öl med Lisa. Jag är ensam hemma och det är tråkigt. Alla lampor i lägenheten börjar ge upp en efter en. Snart får jag börja tända stearinljus här och hoppas på att jag inte behöver gå på toa mitt i natten....
Så länge har jag lekt med kameran......Jag har med andra ord tråkigt.

 

Trevliga Människor

Idag har jag varit i Skåneland, nämligen Oxie, Malmö. Jag har varit och visat produkter hos en tjej som har ett jättefint SPA i Oxie centrum. Det var så roligt att få komma dit för det är som om man träffar någon man kännt i 100 år, man bara babblar om allt och ingenting. Så ni fårstår att det lätt gick 2 timmar där =) Och det är nog det bästa med att sälja produkter, men får för det mesta träffa så mycket trevliga människor. Och det gör så mycket för en själv. Man blir lycklig resten av dagen =)
Fick lite dåligt samvete efter förra inlägget, självklart använder jag body farms grejer =)

Hudlotion

Som ni kanske redan vet är jag helt besatt av hudlotion av alla dess slag. Och jag älskar att köpa nya i spännande dofter. Ett stort + är ju om förpackningen/flskan är snygg också. Så nu har jag hittat lite nya serier.

   
Michele heter den här serien med snygga förpackningar.
Innehåller getmjölk, coolt va?


Den här serien heter Les sens de maracech, och jag köpte en lotion i jasmin när vi var i Marocko. Den luktar hur gott som helst =)

Nu kan jag pusta ut

Min bil gick igenom besiktningen......UTAN NÅGRA ANMÄRKNINGAR. Igentligen hade jag inget att oroa mig för. Den är ju hel och ren om man säger så. Men det är alltid nervöst första gången. Så nu slipper jag tänka på det i ett år framöver.

Imorgon ska jag till Skåneland och Malmö och Ystad. Spännande =) Jag har två kunder jag ska besöka och hoppas jag säljer mycket =) Idag har jag varit tillbaka i gamla områden, Kärra. Jag får alltid dåliga minnen när jag åker förbi, men idag känndes inget speciellt faktiskt.

Näe, nu ska jag nog försöka sova, jag ska upp tidigt =)

In Norway

Nu ligger vi i en säng på scandic hotell i Ålesund. Vi har ätit frukost (pannkaka och nutella) och ligger nu och vilar upp oss. Vi var på fest igår men jag är super fräsch idag. Vi satt i en sjöbod som inte var helt varm, så all energi gick år att förbränna alkohol och producera värme. Så man blev inte så full, trotts att vi drack 2 flaskor vin och smuttade på jägermeister. Vi åt Spindelkrabba (kungskrabba) som var fiskat i torsdags (färsk) och Backalau. Jag har ingen aning om hur det stavas, men det är en norsk specialitet, fiskgryta typ med tomatsås och chilli.  Jätte gott =)

Idag ska vi flyga till Oslo och sedan ta bilen hem. Men först ska vi till Edins bror på söndagsmiddag.

RSS 2.0