Min drömbutik

Jag känner inte Alingsås så jätt bra, så häromdagen fick jag för mig att göra en liten stadsvandring. Jag kom inte så långt, för bara efter två butiksbesök hittade jag det jag sökt efter i 10 år.... Min drömbutik. Morom Inredning. Kan ni tänka er, en butik med tapeter och tyger från golv till tak från Designers Guild, sanderson, kolefax & fowler you name it!!!! Jag gick och dregglade ett bra tag!


Tantvarning ULTRA!

Nu har det gått för långt! Jag måste ta tag i mitt tantiga beteende!
Ta bara några exempel: Igår när jag och Malin skulle ta tåget in till gbg så frågar Edin om vi vill ha en öl med oss att dricka på väg in. Jag svarar snabbt: "Nej absolut inte, man får inte dricka på tåget" Malin stirrar på mig och undrar hur gammal jag igentligen är?
Sen har vi ett nummer av "allt om trädgård" här hemma. Jag får gömma den om någon kommer på besök.
Men idag gjorde jag nog det tantigaste man kan göra.....jag spelade Bingolotto!!!!!!!
Men jag får skylla på att Edin aldrig har gjort det, och nångång ska vara hans första. Otur då att jag vann en ny lott, nu måste jag ju spela en gång till.
Jag kan lugna er med att vi tog med oss en öl, men drack upp den på perongen innan vi gick på tåget =)

Mitt korta hår


Betalat räkningar

Det är alltid lika tråkigt att betala räkningar tycker jag. Ena sekunden massa pengar på kontot, 5 min senare....mycket mindre pengar på kontot.
När jag flyttade hemmifrån och fick mitt första jobb hade jag tre saker jag betalade räkningar till: Hyresvärden, telenor & carpark. det har liksom ändrats lite nu när man blivit äldre. Nu helt plötsligt betalar jag till CSN, Radiotjänst (!!!), Länsförsäkringar och det tantigaste av allt..... Bonniers tidskrifter, JA, jag prenumererar på Drömhem & Trädgård! När jag va 18 kunde jag knappt uttala prenumerera....(Eller jag kanske har stavat det fel?)

Ibland kan det bli så lustigt när man inser att ett ord inte alls låter så som man sagt det i 20 års tid. Jag va typ 13 när jag fick reda på att det inte heter gaberod, utan gaRderob, eller spegetti uttalas spAgetti, eller apsolut och advocado och faborit....jag kan göra listan lång. Men det är ganska befriande när man får lära sig det rätta ordet!

Här är ett litet ordlexikon av alla mina konstiga ord jag sa när jag va liten:

Bingbang = gummiband
Pinkekaka = Pannkaka
Plattan = Pannan
Pannrummet = Huvudet
Bappen = Naveln
Skeket = staket
Issebauen = Kissekatten
Olle = Hår (kommer från att min mamma hade en "olletröja" som va hårig)
Skrettilettet = Skelett
Bask = Mask


Mmmm....och inte har jag blivit bättre med åren.....

Semestern är över & jag ska bli en bättre bloggare

Nu ska vi börja arbeta igen. Jag börjar på torsdag. Och det känns faktiskt lite skönt. Att återgå till det "normala" livet. För semester känns lite som lånad tid.
Det är två nya saker som har hänt som jag måste berätta om. Och det första är att vi köpt en ny bil. En jättesöt liten citroen C4. En dieselmotor är det också, så nu känns det lite som att köra en traktor. Det började lite tråkigt då bärgaren fick komma och låsa upp bilen, så den låste sig när nyckeln fortfarande satt i tändningslåset. =(
Sen har jag klippt mig....SUPERKORT..... Bilder kommer =)


FarmVille

Jag är nu helt besatt, jag kommer på mig själv när jag står och lagar mat "Undra om jag måste skörda mina jordgubbar nu?" Spelet heter FarmVille och kan spelas på Facebook. Det är typ som SimCity fast man har en bondgård. Man sår och skördar och har en massa söta djur som man tar hand om. Och sen har man grannar som man kan gå och hälsa på. Världens simplaste spel, men huuuuuur kul som helst. Jag är som sagt fast.

Jag kan också meddela att mitt andra spelberoende Guitar Hero har fått en kompis, trummorna! Så nu är jag världens bästa trummis också, spelar redan på hard....de ni!!!!


Semester

Semestern är ju hur bra som helst. Idag har va badat och solat mest och jag har fått sålt bilen. så nu är vi helt handikappade och hoppas på att hitta en bil på tisdag =)
För er som har missat det har vi skaffat oss en kisse katt. Tore heter han och han stortrivs här hos oss. Han fångar allt från små flugor till fåglar och förhoppningsvis en massa möss också =)

Hoppas alla har det bra, för det har vi !

RSS 2.0