att hinna....vilket skämt

Frukosten står fortfarande på bordet, katthår i Vincentsmun, mamma hår i Vincents mun. Jag fäller helt sjukt mycket hår just nu. Är det det nya schampot? Eller för att jag snart slutat amma helt? OJ! Är klockan SÅ mycket, shit vi har massvis att göra, måste åka och handla. Inköpslista? Vad va det vi skulle köpa? Vincent skriker. Hänglås? Skulle jag köpa det? Tandpetare, mjölk, mat till Vincent. Nu skriker han massvis, oj han är hungrig. Men va faan han åt ju för en timme sedan! Eller va det tre?
Nu kan vi nog åka... Oj bajs i blöjan, byta den, vart är hans mössa? Har vi packat våtservetter? Va faan va det vi skulle handla? Ska man passa på att panta burkar? Nej jävlar, jag skulle ju posta brev också!
NU åker vi... Nej nu var han hungrig igen. Finns inger ersättning kvar, just det det måste vi köpa! Blandar gröt, han bara spottar ut och sätter i halsen så jag måste hålla honom upp och ned och skaka. Hjälp va faan har jag gett honom? Är det gröt? Kan det vara mjöl jag blandat med vatten?
NU äntligen kom vi iväg! Fick vi med blöjor, jag tycker det luktar bajs igen, helvete skit i det vi åker.
Inne i affären....helt jävla nollställd. Hänglås! Va det det enda vi skulle köpa? Sätter oss i bilen, har en svag känsla av det är något jag glömt. Breven för helvete! 

Nu är vi hemma....tror ni jag fick postat alla brev?

Barntavlor.se

Jag tävlar om en barntavla på www.barntavlor.se


Här kan du också tävla....

Åkpåse i vinter

Lillfisen måste ju sitta skönt i sin vagn nu i vinter. Det blir någon av dessa två:

Acktic Bundleme från JJ Cole Collection


eller Stripes från Elodie Details

Träna och planera

Dagarna börjar fyllas med innehåll. Jag tränar och nu senast står planering inför dopet på schemat. Alla kakor som skall bakas, alla fina ljus som skall dekoreras med blommor, dekorering av lokalen m.m. Vincent gillar att det händer grejer också det märks. Han blir lätt tjurig om vi bara hänger hemma en dag. Idag har varit en sådan dag. Han vrålar så fort man antyder på att han ska få ligga ned eller sitta i sin tråkiga babysitter. Han vill sitta rakt upp eller helst stå upp.
Vid sextiden stack jag iväg och tränade BodyVive (pensionärsgympa typ) Imorgon blir det indoorwalking och det ska tydligen trötta ut en. Torsdag kör jag zumba!
Imorgon ska vi också träffa en från mammagruppen och gå och bada. det ska bli spännande och se hur Vincent tar det =)

Vincent har börjat bita och suga på allt. ...

img_0939 (MMS)

Vincent har börjat bita och suga på allt. Här med sin snuttemus.


Så snygg! Vi ska på stan och köpa badbrall...

img_0937 (MMS)

Så snygg! Vi ska på stan och köpa badbrallor. Se hans snygga ralph lauren skor!


Ullared

Vincents första besök i Ullared skedde idag! Han tyckte det va hur kul som helst, eller ja han sov ju mest. Tänk att vi fått en sås näll bebis som sover i sin bilstol så fort bilen startar och som somnar i sin vagn när vi promenerar. Men vi har lovat Vincent att efter dopet ska han få börja sitta i sin sittdel till vagnen. Det börjar bli tråkigt att ligga ned, och han får ju ändå inte plats i liggdelen.
Jag förstår alla som säger att de får ångest över att deras barn växer och blir äldre. Det börjar jag också få. Alla nya steg är en bekräftelse på att han blir större och snart inte är en bebis längre. För två dagar sedan bestämde han sig för att det var färdig ammat. "Nej tack mamma, jag vill hellre ha flaskan" sa han. (Tänk att han redan kan prata så rent) Sen har han börjat äta puré. Ja jag vet, det kanske är lite tidigt, men han ville ha det och han äter det. Han får några teskedar varje dag och idag blev han skitsur när jag slutade mata honom, så han borde ju gilla det.
Nå...åter till Ullared.  Edin berättade att jag gick förbi Ola-Conny utan att märka honom! Men det är ju typiskt mig, huvet rakt fram och skygglappar. Vi fyndade väl endel, men någon överfull vagn blev det inte. Papptallrikar och servetter till dopet blev det mest. Men dagens fynd är nog träningskläderna och träningsskorna jag köpte. Imorgon börjar första passet. Jag har anmält mig till Body-Step, Body-Vive, Zumba och Indoor walking. Det blir alla tiders!

Ingen återvändo eller dåliga ursäkter


www.sportlife.se
NU har jag skaffat mig ett gymkort på sportlife. 299:- i månader i 18 månader framöver, så nu finns ingen återvändo. Alla gravidkilon skall bort och mitt framgångsrecept heter indoorwalking och zumba! På torsdag börjar jag med bodystep. Får se om de gamla tackterna sitter i ännu.
Imorgon ska vi träffa alla mammor i föräldragruppen och gå på promenad, skojsigt. Sen kommer prällen på eftermiddagen och inspekterar =)


Trumpette

Snyggare sockar får man väl leta efter!? Det verkar som om Vincent har de mest perfekta babyfötterna, för det trillar aldrig av sockar från hans små fötter hur mycket han än sparkar med benen. mmmm.... jättebra!

 
kan köpas på www.bluebox.se

Ingen Cesar Milan här inte....

I fredags fick jag för mig att jag skulle rasta skiten ur en av pappas hundar och tog på mig mina gamla agressiv inlines (inlines som man gör supercoola trix med, och utan broms) Ferry som hunden heter är till hälften Laika vilket är en draghund så han fattade galoppen direkt. Dessvärre gick en hund förbi och han fick naturligtvis vittring på den. Och av bar det.... jag kom nog upp i 50 km/h känndes det som innan jag kapitulerade och krashlanda i ett dike.
Men jag blev inte rädd, upp igen och denna gången åt andra hållet. Ferry blev skitglad igen och drog iväg. Denna gång mycket snabbare.... Sent skall syndaren straffas, denna gång 70 km/h...typ. Jag kraschkandar på asvalten och får en rejäl lårkaka på ena benet, lite skrapmärken på armen och ena knät. Men eftersom man fött barn så är ju detta en fis i rymden, men det värsta smärtan var nog när sambon säger: "Lina, du är inte 15 längre"

JAG KOMMER ALDRIG I HELA MITT LIV ERKÄNNA ATT JAG BLIR ÄLDRE OCH DÄRMED MER PERMOBIL. JAG KAN OCH JAG VILL SÅ LÄNGE JAG KAN STÅ!!!!

Barnrum

Vincent växer och mycket snart kommer vi få bygga ut hans stokkesäng till en spjälsäng. Och snart borde man kanske börja fundera på att göra iordning hans rum också.


En utgift kommer sällan ensam

Ett talessätt jag haft i många år. Så här ligger det till: Edin går ju numera hemma som pappaledig = inte lika hett i plånboken som alla föräldrar vet. Samtidigt som taket skall betalas, bilen skall lagas, vincent skall döpas katten skall matas, eller va det vincent skall matas? Ja, nu fattas väl bara att jag får tandvärk eller nått annat trevligt.
MEN man skall alltid se ljust på framtiden, och det gör vi. Man kan liksom inte vara deppig när man har världens sötaste lilla bebis. Igår var vi på mammgrupp (eller mamma + en pappagrupp, Edin fick följa med =) Och det är så kul att se andra bebisar i samma ålder. De andra låg på krypmattan och vifftade med armar och ben och låg på mage, en kröp nästan iväg. Medans Vincent inte kunde bry sig ett dugg. Han hatar att ligga på mage, så han ligger snällt på rygg och småpratar. Skit i om han aldrig kommer vända sig om eller krypa, gå lär han sig ju förr eller senare och det är väl hela poängen?

Ajajajaj

Åååå mitt stackars lilla barn =( Idag fick han sina första sprutor, en i varje ben. Och han skrek som om hans sista dag var kommen. stackars! Men han har fått lite alvedon nu ikväll med lite jordgubbspuré. Jag vet inte om det va nån hit, men alvedonen gick ned med purén i alla fall.
Nu ligger hela familjen i soffan, till och med katten och tittar på partiutfrågningen i TV4, jag tänker ju aldrig i hela mitt liv rösta på kristdemokraterna i alla fall!

Nöstebarn

I Norge eller rättare sagt i Oslo finns en butik som heter Nöstebarn. De har specialiserat sig på kläder i ull. Mycket skeptiskt va? Men om det är nått jag har lärt mig på dessa 4 år som jag varit tillsammans med en norrman så är det det att de kan klä sig förbannat rätt. Själv slänger man liksom på sig det man känner för, medans en norrman checkar både termometern och googelweather innan de tar på sig. Så vi fick en ulldress av Edins brors familj till Vincent, och jag blev helt kär i den. Så sist vi var i Oslo stack vi till nöstebarns affär och gjorde ytterligare ett inköp, en blå sparkdräkt. Jag kan STARKT rekomendera deras kläder, och jag hoppas någon tar in det till sverige snart. www.nostebarn.no
 

3 månader

Igår fyllde Vincent 3 månader. Han fick inget stackarn, men han fattar ju inget ändå =) Idag satt jag och kikade på kort som vi tagit när han var nyfödd, och det känns så längesedan. Då var han ett litet paket som bara sov och åt. Och jösses vad vi bytte bajsblöjor i början, nu gör han nummer 2 en gång per dag och det är när han sitter i babysittern. Han blir skitsur när han inte får vara med, hellst vill han sitta upprät i knät och ha överblick över allt som händer. Han snarkar som sin mor och far och blir jätte jätte arg om inte maten kommer bums! Tänk, om tre månader till är han  6 månader och kan sitta själv och äter gröt och grytor. Jösses....


nyfödd

3 månader

Liseberg

Förr, när vi inte hade en bebis eller ett hus med renoveringsbehov kunde vi göra nästan vad som hellst. Dessutom göra det sporadiskt. Det där har liksom fallit mellan stolarna och seglat iväg kan man säga. Man är glad om man hinner göra det man tänkt göra på en hel dag. Men idag gjorde vi en sån där grej som känndes lite impulsiv, vi drog till Liseberg. Nu var i och försig den resan inplanerad sedan några dagar tillbaka, men jag hade helt glömt av det tills det poppa upp i huvet igårkväll. Vincent fick åka regionaltåg för första gången, och han fick va på Liseberg för första gången. Han tyckte det var hur spännande som hellst! (hans mamma också)

Idag har han dessutom varit på jättebra humör, hoppas det håller i sig =) Räknar ned dagarna nu tills han fyller 4månader, då ska han få gröt =)


RSS 2.0