Ann Söderlund

Jag får inte grepp om henne. Faan va tycker hon e cool. Skiter i sminket, har en vanlig frisyr och är precis som hon själv är. Men Ann, Ann, vad har du på dig? T-shirt under en klänning? Säckiga jeans...... Du kanske ska vara med i cosmopolitans tävling denna månad, man kan vinna 10.000:- på åhlens och en personlig stylist.
och sen undrar jag, hette hon inte Söderlund Bie förut????

Flygrädd?

Är ni flygrädda? Jag är en sån där person som inte är rädd för att flyga, men jag sitter hela tiden och rabblar en ramsa "starten och landning är det mest riskabla" under nästan hela flygturen, eller "det är säkrare att flyga än att köra bil". Tänk att störta, det vore nog det värsta som skulle kunna hända i mitt liv tror jag. Jag krockar hellre....faktiskt.

Idag är det 10 år sedan Backa branden här i GBG. Jag blir lika ledsen varje gång jag tänker på alla som varit med. Jag har träffat ganska många av dem, de är ju i samma ålder som mig eller lite äldre och de börjar få barn nu så de är inne på jobbet lite titt som tätt. Jag kommer aldrig glömma en kille som är brännskadad i ansiktet, han har inget öra kvar och läpparna är som tunna streck.... Men jag måste säga att jag avgudar deras styrka, att gå vidare med livet. Alla tankar till dem....


Jag undrar.....finns det taxfree shop även om man flyger inrikes????

Mobilbloggen

Nytt inlägg.....

http://stellagbg.blogspot.com/

Idag har jag fångat en tjuv

Ja det är sant, en riktigt tjuv, på jobbet. Ni skulle sett va snabb jag va ut ur dörren och efter *haha* Ranger - Lina Så nu äntligen har vi fått fast nån iaf, vi har haft lite otur med stölder emellanåt och det är så skönt att alla säkerhetsåtgärder fungerar.
Sen fick va alla en mycket glad nyhet. En av våran bästa vän ska ha barn!!!! *jippi* Nu ploppar snart varenda mage ut =)

På torsdag ska jag till Oslo, och sova på hotell....mmmm hotellfrukost. Sen reser vi till Ålesund med flyg på fredag. Där ska vi fira en 35 åring på lördag. Ryskt tema ska det vara, spännande. Och jag tror jag ska sätta upp håret i två flätor på huvet. Som hon premiärministern i Ukraina Julija tymoschenko. Lite ryskt eller????


Allt i Hemmet

Idag damp den ned, men favvo tidning Allt i Hemmet. Hur tantigt som helst, men jag blir faan helt till mig i byxan när jag läser den. Alla vackra hem och dekorationer. Och vet ni vad!! Det var julspecial denna gången =) Wonderbar!!!!
På torsdag åker vi till Norge och är borta några dagar, vi ska på fest med Ryskt tema. Nån med nått bra förslag kanske?


Vad händer med alla bloggar???

En efter en försvinner dom....som löven på träden. Eller är det en trend som sätter igång?
Först var det Alexander Schulman som förra året stängde ned sin blogg (men öppnade snart i en annan portal) för mycket hot enligt honom. Nu för ett tag sedan stängde Blondinbella ned sin blogg, plugget tog stryk (smart tänkt, och klokt) Men nu, hallå.... Marcus Birro, sveriges största och BÄSTA samhällskritiker stänger ned sin blogg. Jag har inte varit största fanet över hans blogg men ibland finns det en hel del underhållande läsning. Och det förvånar mig lite att han ger upp. (elaka människor som kommenterar i hans blogg var orsaken) Kan de inte stänga av så att ingen kan kommentera bloggen? JAG VILL JU LÄSA!!!!!

Så länge kan man ju läsa......
http://www.finest.se/katrin
http://www.hanky.se/Dominika

Julen närmar sig

Jippiiiiii!!! Snart är det jul =) exakt 61 dagar! Det går fort ska ni veta. Jag är ju en höst människa och älskar när det blir mörkare och råare ute. Helst ska det vara 20 cm snö och minut 5 innan jag är riktigt lycklig. För hur mycket det än regnar och blåser och hur kallt det än är så är det faktiskt den mysigaste årstiden med allt pynt och alla glada människor.
I år ska jag vara tidigt ute med julklapparna, precis som jag var förra året. Jag har aldrig varit den innan, alltid varit den där som handlar  dagen innan julafton. Men det är faktiskt skönt att ha allt gjort lite innan.
Jag ska försöka få med min kusin till Ullared för att köpa julpynt snart. Vi har ju ingenting. Och i år vill jag ha en julgran, men jag tror inte Edin vill det. Ingen av oss kommer ju vara hemma på jul.
Så länge tänkte jag att visa lite önskelistor (typ sånna man gjorde när man var liten) så alla i min familj inte känner sig helt vilsna när det ska inhandlas paket =)


Hej Hej Hej

I´m back!
Kom hem igår och har jobbat idag. det har varit en underbar vecka med både sol och jobb. Vi har rest runt i Marocko och träffat många personer som har försökt hjälpa oss. det kommer bilder senare från resan och på produkter som vi kan tänka oss.
Det bästa med marocko är helt klart folket, de är så vänliga och trevliga. Alla hälsar och försöker alltid göra sitt bästa.
Något som är lika kul varje gång är att läsa de svenska menyerna på restaurangerna. Förra året serverades Liggvar och räkkockotail. Men i år hade de hemlangad glass. =)
Jag ska jobba hela helgen och slipper höststädninge i föreningen =) *haha*

Ha det bra med er!

Marocko

Nu åker vi snart =) Syns om en vecka!!!!

lalo smycken

Jag har sett ett så coolt märke i några få butiker, lalo!!! Och jag är jätte sugen på att köpa ett armband från dem. Saken är bara att de är ganska dyra, runt 500:- för ett arband och 1000:- för ett halsband. Men visst är som snygga?!


God mat

Jag har precis slängt ihop en köttfärs/potatis gratäng med chevreost, och det var hur gott som helst. Jag kan inte sluta äta....Hjälp! Och dessutom står en stor och god cheescake i kylen som jag tänkte äta av.
Jag sitter och tittar¨på 1:a 2:a 3:e också, och jag bara ÄLSKAR Peter Lamm, han har sånna härliga liknelser.... "Det är är en så kallar Hirsh-fanger, den använde man att döda hjortar med i 1700 talets tyskland, men nu ser den mest ut som en kebabb-pinne"

På torsdag så bär det av till Marocko =) Denna gången har man inte hunnit längta lika mycket eftersom det kom så snabbt inpå. Men jag ska försöka njuta så mycket som möjligt och äta en massa myntacremer och dricka mynta thé. Det har jag faktiskt saknat. Och SOLA, i massor.

Söndags pyssel

Vi springer om varnadra och mummlar några kommentarer till varandra, edin springer upp och ned för trapporna till vinden och jag har planterat hyacintlökar och gjort en höstkrans. Jag får fram dammsugaren i högsta hugg och mitt i allt gör Edin cheescake och jag lagar mat. Det är en pysselsöndag här på Ånäsvägen =)
Jag ville plantera hyacint i år för att försöka få dem att hålla lite längre än 2 veckor =) Och på paketet stod det att man skulle plantera dem innan frosten och de skulle då blomma i april - maj. Hmmm.....jag vill ju att de ska blomma innan jul. Så jag slängde in lökarna i kylskåpet några dagar för att få dem att förstå att frosten hade kommit. Så u står de i solsken och förhoppningsvis fattar de att det är vår =)
Jag fick ett sms av Maria idag om att jag skulle surfa in på fotogruppens hemsida, och jag gjorde det. Men Maria...har ni förlovat er eller gift er???? Grattis oavsett!!!!!!

Ikväll ska vi titta på The dark Knight


Lite gladare

Fy faan va gött,  nu är jag gladare....Tito Beltran fick 2.5 år för våldtäkt!!!! Han är förövrigt också en jobbig kund vi haft.....

Ruttna människor

Ibland blir det bara såååå fel i människors hjärnor.
Jag har haft århundradets jobbigaste kund idag, jag var så arg att blodet rusade och jag var illröd i fejjan. Så jag var tvungen att gå ifrån för att lugna ned mig.
Och allt för att kunden fått för sig att jag var nedvärderande och grinig för att han satt i rullstol. Jag behandlar ALLA likadant, vare sig de är förlamade eller gående eller döende. Jag är varken snällare eller elakare för att någon inte är som mig. Det gick så långt idag att jag hade lust att säga: "Bara för att du sitter i rullstol är du inte speciell".

Som tur var så hade jag bara 10 minuter kvar att jobba efter att dusten var slut. Men stackars älskling har fått höra hur jag spytt galla här hemma.

Följer ni Idol? Anna har precis sjungit.....faan va bra hon är =) Men LARS ska vinna.

Fooderline

Jag har alltid haft en ganska konstigt förhållande till vissa matprodukter. Jag kallar det "food-borderline". Mina matvanor går nämligen i perioder, jag har HATAT oliver sedan jag visste vad en oliv var, men för ca ett år sedan så fick jag helt plötsligt mani, och frossade i oliver. Jag har hatat korv och ägg sedan jag var 8 år och kunde inte vara i samma rum som någon som åt detta under hela min tonår. Nu har jag äntligen börjat kunna äta stekt ägg och kryddigakorvar.  Jag har mina kött-perioder då jag inte kan äta för mycket kött utan att få kväljningar, och då frossar jag i sallad =)
Nu har jag hittat en ny sak jag bara ÄLSKAR - SPARRIS!!! Hallå, hur gott är det inte??? Stekt med smör....*mums*
Jag har också fått lite dille på färsk annanas, problemet är bara att jag inte tål annanas. Så hela käften ser ut som en klösmatta när jag har ätit klart. Men det är värt det, jag tycker det är gott =)


Bad taste

Jag bara måste visa vad hemnet.se bjöd på idag.....

 Mmmmm ser ni de snygga gula vaserna.....
Ohhh....my god!!!  Vart kommer stolarna ifrån????
 Plottrigt värre.....
 Ingår mäklaren i köpet?

Fylle grannar

Vägg i vägg med mitt sovrum så sitter ett medelålders par och fylle snackar. Det va ganska kul att höra på dem den första halvtimmen, men nu börjar det bli jobbigt. De blir bara fullare och fullare.... Tanten i det förhållandet påminner om Becks granne, hon har en sån där nackkrage och orangt hår. Nice =) Hon är säkert sjukpensionär efter 30 års hårt slit på städfirman AB och han har sagt upp sig från SKF efter att ha jobbat skift i 40 år.... Anledningen till att de har råd att bo här är för att de köpte lägenheten 1967 och kostade då bara 10.000:- Flytta och tjäna grova pengar vill de inte heller, för då får ju moderaterna in en massa skatt på vinsten....... Jag har ju inte alls förutfattade meningar???


Ny trend

Nedräkningen har börjat, det är nu 8 dagar tills jag och mamma reser till Marocko. Och det är så mycket jag ska komma ihåg, köpa det... köpa det. Förra gången vi var där glömde jag köpa med mig saker som jag så gärna ville ha. Så denna gång ska inget lämnas bakom...
Jag startat en ny trend....svårt att sova trenden. Jag ligger och vrider mig och tänker, tänker i massvis. Jag tänker på saker jag vill ha gjort, saker jag inte får glömma nästa dag m.m. Men mest av allt tänker jag på min framtida inkomstkälla. Jag skulle så gärna vilja öppna en butik med olika inredningsstilar. Men när, var och hur är väldigt stora frågor än så länge. Samtidigt som en del av mig vill sätta sig i skolbänken och läsa. Då har vi problemet att jag vill läsa så mycket, kriminologi, sociologi, merchendising, pr....you name it

Jag får nog vrida och vända mig ett tag till...

Coldplay - Lost


Döden

Jag hade en diskusion med Edin igår om våra chilli-plantor. De börjar ta över våra fönster, de växer och frodas....och visst, jätte kul att ja helt plötsligt fick gröna fingrar istället för de helt nattsvarta som jag hade innan. Men nu är det så här att jag planterade 35 frön för att jag just hade svarta fingrar och trodde att kanske en skulle klara sig. Nu är det i stället ett problem, mina plantor har blivit tonnåringar. Ibörjan var de så söta, och man hängde över krukan varje dag för att se framstegen, men nu har jag sett den stora "busken" varje dag i 4 månader och jag måste erkänna att nu börjar det bli jobbigt. Vatten ska de ha nästan varje dag också....
Jag är ju inte rätt person att ta död på dem... Edin erbjöd sig att de skulle försvinna när jag är i Marocko, men jag vet inte. Ingen som vill ha dem? De ger frukt.....

Bullmorsan

Yepp, jag kommer bli en bullmamma som står vid spisen hela dagarna och bakar. Mina barn kommer slita i mitt förkläde och skrika av skräck när jag börjar med mina bullbak. Min man kommer komma hem och sätta sig vid bordet och inte få nått annat serverat än bullar och kakor.....*haha* Men det är ju så kul att baka =)
I lördags var det ju kanelbullens dag, så då fanns det iaf en anledning till att baka. Men igår va jag bara tvungen att prova ett recept som jag velat testa så länge. Tiramisu !!! Åhh....kära vänner.... faaan va god den blev.....

 
Tiramisu receptet är från desertboken jag fick av Lina i sommras =)

Rodeo

Jag såg precis på 6:an om farliga hobbys. I Mexico så är tjurridning/rodeo jätte stort. Men där tävlar man verkligen med livet som insatts. Man tejpar och snurrar fast sig själv på den galna tjuren, och sen.... ja sen får man hoppas att tejpen släpper när man trillar av tjuren. Men självklart gör den ju inte det. en kille drogs under tjuren så länge att det inte fanns några hela ben kvar i kroppen. Självklart dog han.... JA, och faan tur är väll det. Tänk er själva att ligga i gipsvagga resten av livet eller bli mongobongo.... Och stackars jäva tjur som måste hoppa runt med en massa dumma mexicanare på ryggen. Om dom nu har dödslängtan....lägg er på en väg och se om ni överlever istället!

Ikväll ska vi laga jätte god mat. Kycklingvingar med pastasallad, sen vill jag göra en god efterätt också, nån med bra förslag?


En härlig höst lördag

Vaknade och var klarvaken i morses. Jag hade sovit nästan 12 timmar. Det behövde jag kan jag säga =) Igår när vi kom hem från Jönköping satte vi oss i soffan och började titta på idol. 30 minuter senare sov vi båda två *haha*
Idag har jag varit ensam hemma. (ovanligt va?) Men det har varit ganska skönt, för jag vet ju att Edin kommer hem ikväll. Jag tog en sväntg till en secondhand butik i Mölndal. De hande 50% på alla varor. Sakerna blir inte billiga för det  eftersom de tror att secondhand betyder dyrare än nytt..... Men butiken är stor och man kan faktiskt hitta lite roliga grejer. Jag hittade ett par 70-tals gardiner som jag ska sy om på något sätt. Och en fin 20-tals vas som passade bra i sovrummet.  Idag är det ju kanelbullens dag så givetvis så har jag börjat baka =)


Bilder

Nu tänkte jag uppdatera er på lite bilder....


 
Jag ropade in en zebramönstrad
väska på tradera! Hur cool är
den inte?????






Jag har varit i farten och sytt igen...
En till förvaringsgrej.
Denna gången i vaxduk för att den
ska stå på badrummet.





Månades skörd från chilli/paprika
plantan. Det börjar växa mer och
mer frukter =) Men vi har plantor i
vartenda fönster snart.....


Värsta morgonen på länge

Dagen har inte börjat speciellt bra. Jag är fortfarande sjuk men var tvungen att gå på det bokade kundmötet. Och vilken katastrof!!! Jag fick parkera 150 kvarter bort, så när jag väl kom fram med alla väskor hade jag svetten rinnande på hela kroppen. Feber + ansträngning = väldigt dumt.
Mötet gick åt skogen, jag försökte vara social och prata och dom bara satt där och sa inte nått. Hur faan ska man göra då? Jaja....jag gjorde mitt bästa.
sen gick jag till Kungsportsläkarna eftersom jag måste vaccinera mig innan jag åker till Marocko. Men eftersom jag har feber får man inte vaccineras sig. Så det är bara att vänta...
Nu försöker jag få timmarna att gå, för ikväll kommer Edin hem. Jag har varit och köpt en annanas och en melon men nu är jag sugen på en fet hamburgare =)
Kul att min familj börjat läsa mig blogg! Hej hej på er =)


Kålla in den här coola prylen. Poopurri... Man ska tydligen spraya den på toa innan man gör no2 =)

RSS 2.0