Nu är allt över för ett tag

Den här julen kommer vi nog inte glömma i första taget, även om vi glömde vår kamera och det inte togs ett enda kort på paketöppningen så har den satt sig i våra minnen. Började med att Vincent kräktes natten till julafton, men var bra igen på morgonen. Julafton gick utan ett enda symptom och julmaten flödade, likaså juldagen. Men på annandagen brakade helvetet lös. En efter en insjuknade. Sista att insjukna var Ida och min mamma igår. Totalt blir det 12 personer som nu blivit sjuka. Jippi!
Vi hoppas att vi alla är friska till nyår iaf!

Jag har super ångest för tentan som är den 11 januari. 99 instuderingsfrågor varav hälften inte är gjorda ännu.... suck

SD byter inriktning och Åkesson smörjer in sig

Nu upptäcker Sverigedemokraterna att de är ett missnöjesparti som gått till val på en enda fråga och känner att de behöver bredda sin ideologi. Man väljer att gå från nationalism till socialkonservatism och med det vill man ta upp de ”mjuka” frågorna i partiet.

Åkesson skriver i sin debattartikel som publicerats i SvD att partiet in längre nöjer sig med att vara ett 6 % parti, utan har potential att bli ett 30 % parti. För att uppnå denna potential räcker det inte att vara nationalist. Här krävs nya krafttag och partiet har i dagarna ändrat sin ideologi till socialkonservatism.   I en intervju med Åkesson i SVT aktuellt lördagen den 26/11 fick han frågan varför kvinnor inte röstar på SD i samma utsträckning som män gör. Han förklarade att kvinnor inte röstar på hans parti eftersom partiet drivit de ”hårdare” frågorna som kriminalpolitik och invandrarpolitik, och att kvinnor är mer intresserade i de ”mjukare” frågorna så som barnomsorg och äldrevård.  Så om jag nu förstår Åkesson rätt så går man från att vara ett demokratiskt nationalistiskt mans parti till att bli ett socialkonservatistiskt kvinnovänligt parti? Och jag skriver kvinnovänligt eftersom männen inte skall känna sig exkluderade i denna ideologi.  Tror Åkesson på fullaste allvar att kvinnor inte skulle vara intresserade av invandrar och kriminalpolitik? Uppenbarligen eftersom han är så desperat efter röster att han byter namnet på ideologin mitt mellan två val.

Vad är det då för skillnad mellan att vara nationalist och socialkonservatist? Inte någon alls enligt min mening. De socialkonservativa har vuxit fram från konservatismen och fick i och för sig ett uppsving under Otto Von Bissmarks tid i Tyskland där det är starkt förknippat med välfärdsstaten, allmän rösträtt och införandet av allmän pension. Men de är också mycket restriktiva med invandring och medlemskapet i EU, precis som en nationalist. Urtypen för en nationalist måste väl ändå vara vit man i 40-45 års åldern. Inte så väldans kvinnligt. Så det är kanske därför SD byter inriktning, nu när de ska bli lite mjukare så vi kvinnor också förstår vad partiet står för.  


RSS 2.0