Så här dagen efter en vinkväll behöver man...

dsc00017 (MMS)

Så här dagen efter en vinkväll behöver man choklad!


Lite ledsen

Idag fick jag tillbaka min iPhone som varit på service pga en spricka i skalet. Jag fick en helt ny telefon (jippi) Men hade jag vetat det hade jag ju naturligvis sparat alla bilder och minnen som finns på mobilen. Detta är nu putts väck. sen fick jag betala 600:- på den jädrans skitförsäkringen som jag täcknade som har kostat mig skjortan. Jag hade lika gärna skitit i försäkring och tagit det på hemförsäkringen istället.
Killen i telenorbutiken var lagom serviceminded också då han sa rakt ut att han hade minsan ingen skyldighet att berätta för sina kunder om hur mycket en självrisk kostar eller att servicen kommer att innebära att man måste betala en självrisk. Jävla snorunge hade jag lust att säga. Hade jag vetat att jag skulle få betala 600:- hade jag aldrig lämnat in mobilen, sprickan kan jag leva med.
Sådan här sak gör mig faktiskt riktigt ledsen, kunde man inte hört av sig och frågat hur jag ville ha det? Dessutom står ju telenor inte högstupp på listan nästa gång man kan byta telefon...

Min gamla brio skallra funkar lika bra än!...

dsc00016 (MMS)

Min gamla brio skallra funkar lika bra än! Och vet ni vad! Jag är utvilad och har sovit gott i natt!


Vart är mina träningskläder?

Jag beställde träningskläder från HM för yberlängesedan, men de har inte kommit ännu! Jag får ju ställa in pass för att jag inte har rena kläder ju! Indoor walkingen är hotad på söndag om jag inte får ihop en tvätt med svart illa kvickt! Kan man träna i kjol?

Imorgon blir det: in och hämta min älskade iPhone från service, dricka glögg och äta upp de sista hemgjorda marängerna! Och det viktigaste av allt....städa huset, det ser ut som om en bomb har breserat här.


årets blossaglögg!

Sovpass

Jag är så trött men framför allt besviken på att jag trodde att Vincent skulle vara ett mönsterbarn. Vi får inte sova längre än 4 timmar i sträck. Inatt va ahn igång igen. Han gnyr och slänger med armarna, spottar ut nappen, blir hungrig. USCH! Fortsätter det såhär kommer jag vara ett vrak innan jul. Men peppar peppar, förhoppningsvis är det en utvecklingsfas för det har inte kommit några tänder ännu.
Jag ska träna ikväll och förhoppningsvis har jag kraft kvar efteråt för jag gör just nu maränger som vi ska ha till marängswishen ikväll!

Besök i Göteborg

Vi har varit i göteborg idag och besökte sjöfartsmuseét. Vi resonerade så att efter att ha bott i göteborg i ett antal år utan att gjort en enda kulturell grej är det väl på tiden att göra det när vi flyttat därifrån.
Väl där blev jag lite tjurig. Jag va hungrig och cafét som fanns där tog inte kort, likaså biljettautomaten till parkeringen. Vi lever i 2010 och skiten tar inte kort, men samtidigt borde jag lärt mig vid det här laget att ha kontanter i plånboken. Skit samma, jag kommer aldrig lära mig. Jag lyckades iaf skrapa ihop till en macka och en festis.
Efter åkte vi ned till Vallgatan och gick på ett riktigt café som tar kort. Le pain francais närmare bestämt. Dom har byggt nytt på Vallgatan och det är verkligen super fräscht!
En snabb kik inne på mini-shop blev det också och HALLELUJA en barnklädes butik som har mer killkläder är tjejkläder! Jag hittade en jumpsuit från minirodini, men tyvärr ingen i Vincents storlek, så nu har jag beställt den på www.oiidesign.se istället.


Min lilla familj

Jag och Edin träffades under de sämsta förhållanden kan man säga. Han skulle flytta till Danmark dagen efter och jag var i ett förhållande. (ett jävligt dåligt sådant) Men jag va full och crazy den kvällen och fick för mig att jag blev lite kär i den där norrmannen. Dagen efter var jag nykter men fortfarande kär.
Drygt en månad senare hade jag fixat en lägenhet och flyttade ifrån mitt X. Nu skulle man bara lura hit den där norrmannen också =) Och det gick! Ett år senare hade vi köpt lägenhet och vi kom på att lägenheter är fina om man är pensionär eller har artros (ont i leder) Vi ville ha mera gräsmatta och mindre grannar (inte dvärg-grannar alltså, utan färre) Vi köpte ett hus och med det blev jag gravid (allt enligt den svenska standardmodellen, bara volvon som fattas)
Och nu är vi en liten familj. Helt sjukt! Edin ska få fira farsdag här snart för första gången! Jösses, snart sitter vi på hemmet och spelar guitar hero och minns tillbaka hur det var när ni träffades =)

När torkade du ur kylskåpet sist?

Jag gjorde det idag iaf. Hur tråkigt som helst, men ibland går det av bara farten. Av någon konstig anledning lät Vincent sig nöjas med att ligga i sitt babygym och hoppa i sin hoppgunga väldigt länge. Städ av köket och städ av bil hann vi med. Tur det, annars hade det grott igen här.
Och vill ni veta en äcklig grej.... gör inte rent tvättmaskinen om ni har känsliga magar! Usch säger jag bara. Den där gummiringen runt luckan var full med svart gegga och luddfiltret var fullt med brun/svart gelé.

Edin är ute och går långpromenad med Vince nu så jag har egentid. Då blir jag hellt tom i bollen. Så mycket som jag borde göra: sova, städa, tvätta, laga, rensa, plocka ögonbryn, måla nagalarna, men istället roffar jag åt mig ett paket med Ritz-kex och slänger mig i soffan och surfar. Gött!

Åkpåse till lillskiten

Det blev inte någon av de åkpåsar jag tidigare hade tittat på, utan en från 7 AM. Den verkara kanon bra då den inte har fleece i ryggen (ett krav jag hade, Vince blir så jädrans varm av det) och att den har en löstagbar innerdel för lite varmare dagar. Sen är den ju sjukt snygg också!


www.7am.com


En glad skit! Han har sovit hela natten me...

img_0343 (MMS)

En glad skit! Han har sovit hela natten mellan mig och Edin. Hoppas gnället är ett minne blott.


Träning ger resultat

Jippi! 2 kilo ned!
När jag började träna gick jag upp tre kilo av någon anledning och blev super deppig. Va fasiken man ska ju inte gå upp utan ned! Men det var väl dom sista bullarna som passade på att lägga sig runt magen. Men nu har jag gått ned två kilo istället. Det lustiga är att det känns att man blivit av med några kilo. Jackan är lättare att stänga och tröjan sitter inte åt på samma ställe. Två kilo borde ju inte märkas, kanske hallucinerar jag, men det gör inget. Det känns bra ialla fall. Nu jävlar kör jag på!
Efter nyår är det sockerstop också. Jag måste sätta upp mål för att klara det, och jag måste köra allt eller inget, annars kommer jag bara fuska. Så jag har sagt att jag fortfarande får äta nötter och naturgodis samt choklad som är över 70%. Hoppas jag klarar det.

Tänder? Eller bara dåligt humör?

Det känns som om jag bara skriver att Vincent är gnällig hela tiden, men faktum är att det är det sista han är. Han är en riktigt glad skit som skrattar och pratar och flörtar med alla. Så när han väl är gnällig är man inte förberedd och tror att hela världen kommer rasa samman. Vi är inne i en sådan period just nu. Han skriker, gnäller, fräser, tuggar, grinar, vägrar sova, vaknar en gång i halvtimmen. Jag tror det är tänder på G.
Inatt satt jag en halvtimme vid hans säng och försökte söva honom, Edin satt en timme. Vi vill inte mata honom på natten eftersom han sovit så bra på natten fram tills nu. Men vid halv fem gav vi efter.
En så lätt liten bebis, men ändå så komplicerad.

Jag har tränat zumba idag igen och denna gången var det faktiskt riktigt kul! Jag kommer att fortsätta kan jag säga!


Hoppelihopp! En hoppgunga var precis vad v...

dsc00012 (MMS)

Hoppelihopp! En hoppgunga var precis vad vincent ville ha.


Sömnlös natt

Varför får vi inte sova? Han är ju så bra på att sova annars, men inatt vägrade han komma till ro. Dubbelsängen var knökad med ben och armar som slog om vartannat. En som låg med huvet vid fötterna och en som låg på sniskan. SUCK! Två gången åt han och sen låg han rastlös i en sorts sov-vaken-trotts-dvala. Hade han inte nappen ville han ha den och när han fick den spottade han ut den. Både jag och Edin har varit som zombis idag. Edin sa att det känndes som om man blivit påkörd av tåget. Typ så. Sen har cirkusen bara fortsatt idag. Han vägrar äta, vägrar nappen, gnäller, skriker om vartannat. SUCKx2!
Jag har frågat honom 100ggr vad det är för del, men han bara glor på mig och svara med "neeeei" "iiiii" "deeeeeiii" Kanske är det tänder på G? Eller har han en utveklingsfas? Jag orkar inte ta reda på vad det är, just nu vill jag bara sova.

Vincent har tjejnapp!

dsc00010 (MMS)

Vincent har tjejnapp!


Han härmade mig!

Fattar ni vilken milstolpe, vilken utveckling! Jag lutade mig fram och sa "sssssssssssssssss" Vincent tittar tillbaka och formar läpparna till ett tyst "sss"
"Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" tjuter jag, "Han härmade mig" Och så höll vi på. Jag "s":ade och han härmade.
Åh! Vilket geni till barn jag har!

blingo

Blingo har skitsnygga kläder och det viktigaste av allt, de är ekologiska. Dessa skulle Vincent passa riktigt bra i tror jag!

 
www.blingo.se


Ändrade planer

Ändrade planer, E ska inte börja jobba imorgon, jag upprepar, E ska INTE börja jobba imorgon. Tydligen ändrade dom sig i sista sekunden och ringde och meddelade detta idag. Trodde inte detta existerade i sverige, men tydligen. DÅLIG STIL!
Men jag gråter inga floder. Mer tid tillsammans helt enkelt.

Jag måste klippa mina naglar. Fattar ni vad ovanligt det är. Dom har blivit jätte långa, men fina. Men nu är som oprakiska. Jag trycker på dubbla tangenter hela tiden! Jag har alltid haft jobb som innebär minst två nagel fläkningar/dag.

Här ser ni anledningen till mina fläckar


Och så här ser den lille gnällungen ut när han gnäller

Blir man någonsin fläckfri?

Igår när vi skulle gå på bio gick jag på toa innan och va tror ni jag upptäcker? Grötfläckar på tröjan. Va faasiken! Kan man inte få vara lite snygg en endaste dag? Jag kännde mig glamorös i ca 30 minuter tills jag upptäckte fläckarna. Jag hade till och med målat naglarna och beställt in ett glas med skumpa innan. skit också.
Nu har vi kommit hem allihopa, katt, barn, norrman och lilla jag. Eller lilla och lilla jag är ju inte flugvikt direkt. Gymma gymma gymma.

Söndagsmorgon hemma hos mamma. Vi är ensam...

dsc00007 (MMS)

Söndagsmorgon hemma hos mamma. Vi är ensamma här. Alla är på jobb. Edin börjar jobba på tisdag och glansdagarna är över. Jag får lära mig att ta hand om lillen själv. Hur ska det gå?


Äventyr

Igår va vi på arenabadet här i Skövde, och jisses va kul det va. Vince badade i 30 minuter, sen sov han resten av tiden. Vi vuxna turades om att åka skiten ur oss i vattenrutshbanorna. Dom hade en som de kallade "turbo" och gissa varför? Edin åkte ned på 4.77 sekunder och själv störtade jag ned på 5.19 sek. Usch va otäckt!
Idag fick vi barnvakt och drog in till stan och gick på bio, the other gyes, med bl.a. Will Ferrel, Mark Whalberg m.m Den va riktigt bra faktiskt.
Vincent hade inte varit snäll mot sina barnvakter, han hade gallskrikit i princip hella kvällen. Nice Vincent! Nu kommer vi aldrig kunna lämna bort dig, och jag som skulle behöva checka in på hotell en helg och bara sova!
Imorgon åker vi hem, hela familjen med katter och barn och hela tjottaballongen.


blipp blopp

Åh, jag är så nöjd! Vincent käkade gröt utan några större protester idag. Tänk vilka saker man kan vara lycklig över! Mindre lyckat är väl läget just nu. Han borde sova tungt, men istället ligger han bredvid och sparkar med sina små ben och klagar på att han måste ligga ned hela tiden. Imorgon ska vi testa arenabadet i Skövde och jag och mina systrar ska gymma först.
Tidigare idag kom katten in och hade fullt med blod på nosen. "stackare" utbrister jag och lyfter upp honom. Då upptäcker jag en fjäder som sitter fast i pannan på honom. "Hmmmmm..... Har du käkat fågel nu igen?" Han ser väldigt nöjd ut i allafall.

STOKKE Xplory winterkit

Tror ni att Vincent ska ha detta vinterkit på sin vagn! Hur snyggt som helst!


www.stokke.com

Tålamod & Timing

Jag börjar fundera på om Vincent kommer få ett helveteshumör. Han har ju sin giraff som han tuggar på, men det funkar bara i nån minut. För sen blir han så förbannad på att hela giraffen inte får plats inne i hans lilla mun. Vad tror han igentligen? Så han börjar grina och skrika och då måste man ta ifrån honom giraffen.
Idag har vi också satt nytt bodybyte-rekord. Tre sekunder fick han ha den på sig. Jag bytte pyjamasen mot en body efrtersom han spytt ner pyjamasen. Och när den nya bodyn kom på spydde han direkt. Suck....
Sen har jag så svårt att ge honom gröt i rätt tid. Jag tror han är hungrig och sätter honom i stolen och börjar mata men då är han helt plötsligt inte hungrig. Jag har så sjukt dålig timing!


Mmmmm blåbär

Vincent tycker blåbär är mums! På BVC tycker man inte det. Man ska tydligen börja med tråk grönsaker. Och visst fattar jag varför. Men jag ser det så här att jag vänjer honom vid god mat först, och sen kan han få äta riktig mat när han lärt sig tekniken. Och varför ska man stoppa i ungarna äcklig mat? Jag smakade på majs och potatispuréen från semper häromdagen och spydde nästan. URK va äckligt.
Men jag har frysen full med morots purée sen i sommras, det är ju nyttig mat!


Egna krokar

Vincent fick nog häromdagen, han hittar aldrig sin jacka eller overall när han ska ut. Så pappa fick skruva upp ett par krokar till honom i hallen. Nu är det ordning och reda!


Allt löser sig med en sup

I två dagar nu har jag haft en liten förkylningskänning i kroppen. Som om min kropp smittats av alla äckliga bakterier i Ullared. Tänk er bara va mycket virus och baciller som flyger runt i dom lokalerna.
Så jag tog en sup med jäger nu. Det känns faktiskt bättre, men vi får väl se imorgon.
Idag gick vi halva rundan i Lights in alingsås. Inte jätte impad måste jag säga fast det var första gången vi gick. Lite lampor här och där..... Tänk att folk skaffar sig en utbildning i att ljussätta.
Imorgon är det mammaträff igen. Det ser vi fram emot. Vincent längtar nog efter de andra bebisarna. Han fick låna en matsol av sin gudmor idag som vi invigde förut. Betyg MVG skulle jag vilja säga. Han fick blåbärsgröt och katrinplommon, och han satte inte i halsen en enda gång! Blåbär är mycket uppskattat just nu, tyvärr. Jag har redan blåbärsfläckar lite varstans.

Så här sover vincent. Han har fått blåbär ...

dsc00006 (MMS)

Så här sover vincent. Han har fått blåbär till frukost. Det slutade med kaskadspya och blåbär överallt.


Perfekt med Sittdelen på vagnen. Vincent ä...

dsc00005 (MMS)

Perfekt med Sittdelen på vagnen. Vincent är en stor kille nu!


Ullared igen

Igår va vi på katastrof Ullared. Köade nästan två timmar in och två timmar ut. ALDRIG att jag åker dit en helg till. Vincent va hemma med Edin som tur var. Han hade ju storknat bland alla människor.

Idag har jag fortfarande träningsvärk efter fredagens partypass. Det va en blandning mellan bodypump, combat, attack, vive och step. I en och en halv timme tränade vi, jag och min syster. fick lite mersmak av bodypump så det står på schemat idag. Tre dagar i veckan tränar jag nu, och det känns lagom. Måste ta tag i gym biten nån dag också och gå igenom det också. Om jag når mitt mål så ska jag ha gått ned minst 15 kilo, men går jag ned 10-12 är jag nöjd. 20 kilo blir jag överlycklig =)

Jag är förlamad utan min iPhone

Jag har varit utan min mobil sedan i tisdags. Det blir tre dagar. TRE ynka dagar, och jag kommer minst vara av med den i 17 dagar till. Jag känner mig halv utan den. Jag har fått låna Edins gammla SonyEricsson mobil, och den är ju sedan tidig bronsålder. Jag tror inte det finns internet på den ens. När jag har tre sekunder över och vill fippla lite tar jag upp mobilen och inser blixtsnabbt att det är lönlöst. Jag har en gång blivit van vid iPhone, då duger inget annat. Hur ska jag klara mig? Och blogga går inte från ericson mobilen heller!

Imorgon ska min syster följa med mig till sportlife och vi ska köra ett partypass! Lite blandning från allt möjligt. Igår körde jag MRL (Mage Rumpa Lår) Och det är sjukt effektivt, tyvärr har jag väldigt ont i mina knän idag.

Vincent har fått en gåstol!

img_0953 (MMS)

Vincent har fått en gåstol!


Ett dop avklarat

Nu är dopet klart! Alla nöjda, alla glada =) Vincent skötte sig exemplariskt. Han skrek inte en enda gång i kyrkan, sen sov han under nästan hela kalaset. Han fick en massa fina presenter och det var jättekul att så många kunde komma. Det var igentligen bara tre "familjer" som inte kom.
Nu har Vincent blivit en stor kille så idag fick han börja använda sin sittdel till stokke vagnen. Premiärtuen blev på ICA och han stortrivdes. Vi ska även bygga ut hans vagga till spjälsäng imorgon, så idag har jag sytt ett påslakanset till lillprinsen. Nu fattas bara kudde och täcke i rätt storlek.
Vi fick ett paket på posten också, eller Vincent fick ett paket. Det var simbyxor från sunblock, geniusnappar och refiller till blöjhinken. TACK GBAB för paketet =)



Nytt rekord för Vice!  Han har sovit till...

img_0946 (MMS)

Nytt rekord för Vice!  Han har sovit till kl halv åtta då jag fick tvångsmata honom i sömnen. Han låg och vred och vände sig och letade efter mat, men sov samtidigt. Och han fortsätter att sova! Igår hade vi dopet och han skötte sig exemplariskt. Vilken bebis vi har!


Hårlös 2011

Seriöst! WTF! Jag tappar hår i stora tovor! Visst tänker ni tappar alla lite hår då och då, sommarfluffet är påväg bort, men NEJ jag lovar er, detta är något helt annat. Det ligger hår i drivor på golvet, min kudde har inte längre dun i sig utan hår. Vincent hostar upp hårbollar och til loch med katten kommer fram och frågar om jag inte ska sluta fälla snart?
Men nu har jag hört att det tydligen ska vara för att jag slutat ammat....enligt experterna på familjeliv. Så fort jag tror något är onormalt loggar jag in på familjeliv och genomsöker alla forum efter svar. Yeah right =)

Sen skulle jag vilje fråga alla varför man alltid hittar saker på stan när man igentligen inte ska hitta dem. Jag tog en supersnabb titt inne på scorett, mest för att fönstershopa, men där i ett hörn stog dem....dop-skorna. Tänk vad jag har letat men gett upp. Tänkt att skit samma, jag tar stövlar! Vilken tur man har ibland!

Bumbostol. En av de bästa uppfinningarna t...

img_0944 (MMS)

Bumbostol. En av de bästa uppfinningarna till bebisar. Gör att de kan sitta stadigt. Vincent älskart!


RSS 2.0