Matfestival

Kan ni tänka er så konstigt att man börjar längta tillbaka till saker som man nästan skämdes lite för. Imorgon åker vi nämligen till Skövde och ska gå på Matfestivalen. För 10 år sedan tyckte jag jätte mycket om detta, för då fick man dricka massa alkohol och springa på stan till sent på natten. För 8 år sen va det inte kul längre, man kom in i alla öltält och man tyckte alla var jobbiga och patetiska. För 5 år sedan gav jag upp och lovade mig själv att aldrig mer besöka Matfestivalen. Men nu är hag där...25+ och börjar uppskatta de där sakerna som är lite vuxet.... God mat, en kall öl....och bara ta det lugnt!

Nya tyger

Shoppade tyger idag...igen. Kunde bara inte motstå



Här är lite saker jag hunnit sy.....


Canaldigital.....dum marknadsföring

Igår hade jag tänkt att överraska min älskling med att beställa lite nya kanaler här hemma. Han vill så gärna ha NRK1 och NRK2 (norsk TV) och vi har canaldigital som abonemang. Det visade sig att de hade dessa kanaler!!! Jippi tänkte jag och ringde på en gång, dessutom va den väldigt billigt, 189:- inklusive alla avgifter. Men till min besvikelse så är det bara "vissa" regioner i Sverige som kan ha dessa kanaler. Typ Malmö och nån mer stad. Varför marknadsför man att dessa kanaler ingår i ett kanalpaket när inte alla kan få det??? Det är ju som att göra reklam för en bil där inte alla har en ratt..... Jag tänker iaf inte flytta till Malmö

Cheesecake mysterium

Vaknade, gick ut i köket och ser att det är cheesecake smulor överallt!  Vad har jag gjort? Jag drack bara 3 glas vin igår, men tydligen påverkar det kordinationsförmågan.... Jag har tillochmed cheesecake på mina kläder.

Ensam hemma

Nu har Edin åkt iväg för en veckoturne i Sverige, jag är så klart hemma....ensam hemma.  Inte så roligt när man vaknar och vänder sig om och där är det tomt =(
Men imorgon är det pizza kväll med Lisa och Niklas, och jag ska bränna världens bästa "kommer du ihåg den" skiva!!!!
Idag jobbar jag 13-18 och det är skönt kan  jag meddela, lite sovmorgon men ändå 5 timmar på jobbet.
Ha det bra med er!

Cheesecake

Ikväll ska älskling göra cheesecake, och jag fick lov att bestämma att den ena ska ha kaffe smak =) *mums*

Min bil ligger på operationsbordet idag, avgassystemet är trasigt och vi har varit å biltema idag och köpte lite nya saker åt bilen. Så nu ska den bli så fin så fin!!! Jag hoppas bara att Edin kan laga bilar och att han inte bara TROR det själv, för jag ska till Jönköping i veckan.

såg OnOffs nya reklam, med den där killen som väntar på att få öppna butiken. Han säger "Något av det bästa som finns är att få stå här och hälsa alla välkomna" Nu undrar jag vilken planet han är från? Jag känner mer: "Gå hem med er jag orkar inte va trevlig idag....försvinn"

OS är över

Det är bara att konstatera, inget annat land hade kunnat göra OS invigningen/avslutning som Kina. Alla dessa människor med bjällror, lampor och flygande jätte ostar hade aldrig funkat i Sverige. Då hade alla i Göteborgs kommun och närliggande kommuner fått ställa upp. Jag är imponerad, inte för att det var vacket, för det var det verkligen inte. Men för att det är nån stackars jävel som fick detta som uppdrag att komponera ihop invigninen och avslutningen.
Hela OS har väl handlat om 2 personer, Usain Bolt och Michael Phelps. Shit vilka idrottare. Och jag kommer bli djupt deprimerad om det visar sig att någon av dem har varit dopad. För håll med om att det känns lite mysko att så många Jamaicaner har varit så bra?! Jag skulle själv vilja ge ett OS guld till Pia Sundhage (fotbollsledare för USA) för att hon är hon och ingen annan!!! 


 

Nostalgi på hög nivå

Med tanke på förra inlägget om 90-tals kvällen jag ska ordna nästa vecka så hittade jag lite coola klipp på youtube. För mig är Peter Settman och Fredde Granberg något av det bästa av 90 talet. Vem glömmer Ronny & Ragge? Eller det här......

Igår shopade jag

Hur mycket fynd som helst, speciellt vinterjackan från HM. Känns lite konstigt bara att köpa vinterjacka när man ännu är solbränd. Men ska man ha nått får man köpa nu!


Idag ska vi åka och titta på färg, för nu ska sovrummet bli lite färgglatt! Och sen tror jag nog vi ska ta och möblera om i vardagsrummet!

Jag har världens upplägg....

På måndag kväll kommer en av våra trevligaste vänner hit, ända från sthlm. Niklas heter han och är en ganska konstig kille. Han gillar att prata om avföring, dansa otroligt fult, pierca sig på konstiga ställen, städa, och en massa andra konstiga saker. Ibland kan jag och Lisa skratta om vi bara tänker på honom, för han är en såndär person som inte fattar själv att han är rolig. I alla fall så brukar vi alltid hitta på saker när vi får långväga besök, och det brukar alltid betyda SUPA FESTA....men nu är vi lite trötta på detta och tänkte oss något mer lugnare.
Jag och LIsa tänkte snabbt ut att vi skulle ha en sushi-kväll. Men Niklas gillade inte sushi.... Då kläckte jag den briljanta idé att vi ska ha pizza och vin kväll, och spela en massa sällskapsspel!!! Hur länge sedan va det inte man gjorde det då??????!!!
Kvällen till ära tänkte jag ha ett lite 90 tals tema, så igår när edin somnat laddade (eller förlåt köpte) jag lite 90 tals musik. Ååååhhh va nostalgisk jag är =)

   

Vem är den där Runar?

Ibland hittar man hemsidor som man känner känns lite onödiga....eller ganska värdelösa. Jag vet tex inte varför Runar Sögaard behöver ha en hemsida ??? Vad är han känd för IGENTLIGEN?  Jag vet inte varför jag hamnade på hans hemsida, men jag tror jag läste nån artikel i aftonbladet om honom. Jag började fundera på han blev så känd.... Självklart för att han var gift med Carola, men det har han ju inte varit hela tiden. Karl har ju faktiskt ett liv. Kommer ni ihåg att han är Norsk tex? Och att han sköt rådjur från sin ballkong? Han kallade Mohammed (profeten) för pedofil (not god) och nu säljer "mirakelbringande smycken". Kanske Runar is the shit? Han verkar ju lycklig och har nog stålar kvar innan lön. Dessutom så ska han gifta om sig snart, men en snuskigt rik tjej. God 4 you Runar! Jag tro jag hade varit kompis med Runar om vi bott i samma stad....


I hallen

Vi har problemet att det alltid blir massa saker i hallen. Vi har nog världens minsta och konstigaste hall också, för det finns ingenstans att ha skorna. Dessutom tycker jag att skohyllor är ganska fula. Så jag ska nog köpa mig lite korgar som man kan få slänga vad man vill i!


www.zarahome.com

Lite bilder

Det var länge sedan jag la upp bilder här.... så här kommer en kompott på sommaren 2008

Grillfesten


  

Hemma
     
Kuddfodralen har jag sytt själv =) och sekretären köpte vi på blocket, och äntligen har vi fått en chilifrukt!

Jag kan inte bestämma mig

Varför kan det inte bara finnas en enda färg, eller möjligtvis två....nej föresten, bara EN enda färg. Allt hade varit så mycket lättare då. Jag har pendlat mellan randig tapet till blommig till nu endast enfärgat. Jag orkar inte emd mig själv. Och när det gäller färg på sovrummet har jag en enda regel.....och det är att det absolut inte får vara blått!!!! Men gissa vilka färger det är jag tittar på? *ååhhh*
Helst hade jag velat ha en varm rosa tonad färg, men jag vet att Edin inte gillar det, så det är ju bara att glömma. När man är i färgaffärerna tappar man all inspiration. De är såååååå inspirationsdödande. Allt ser så rått och dött ut där. Sen får man ju lite ångest över att välja färg. Känns som om man aldrig kan ångra sig.....färg för livet typ.

Nya Jeans

I fredags fick jag shopingfeber och gjorde av med för mycket pengar. MEN till mitt försvar så köpte jag bara nödvändiga saker. Ett par nya jeans från Gina Trocit, en super duper tight klänning från Gina Tricot som på nått sätt är magisk, den tar bort alla skavanker och man behöver inte ha BH!!! En väska från Esprit (kanske inte världens nödvändigaste men den va sååå snygg) och årets första tjocka stickade tröja. Hösten kommer ju snart så det gäller att passa på.

När jag provade jeansen så hände något som aldrig hänt förut.....faktiskt..... jag har gått ned 2 jeansstorlekar!!!!! Storlek 29 har jag inte haft sen jag gick i högstadiet typ.....Helt otroligt!!! Det firade jag med att göra chokladmosé med vaniljyoghurt i gårkväll.....*haha*

   

Allt är jobbigt

Nu är det extra synd om mig. Jag är sjuk.... Feber, näsan rinner och ont i hela huvet. Så här sjuk ar jag inte varit på länge. Men detta till trotts så var jag och Frida ute på Stenungsbaden igår. Riktigt kul, men det blev inte så långvarigt. Näsan rann och det va mycket folk. Igår låg jag på bryggan nästan hela dagen. Var ute och paddlade lite på en surfingbräda också. Det är faktiskt riktigt roligt.
Sen har jag inte varit hemma på 4 dagar och det är faktiskt rätt skönt att komma hem. Jag kurar ned mig i soffan och tittar på TV....kram på er

yes yes yes IKEA!

Upptäckte idag att IKEA äntligen fått in nya produkter, och JA dom har äntligen fått in saker som jag kan tänka mig att köpa. Jag tillhör nämligen den ovanliga kvinnliga ligan som inte gillar att gå på IKEA en hel dag. Jag går endast dit om jag vet vad jag ska handla. Men denna gången tror jag nog att jag får ta mig en tur endast för att strosa runt =)

Snygga Tavlor

   

Konstgjorda blommor
  
www.ikea.se

Nytt utseende

Yepp...om ni tittar till sidan här så har jag bytt ut bilden som var innan.... Nu känns det lite höst och då måste alla gröna färger bort. Dessutom var det produkter där som inte längre är aktuella. Jag vill med detta slå ett slag för bodyfarms e-butik. Den är superbra för här ser man alla produkter väldigt bra, och man får hem sakerna snabbt! Edin har hittat en ny god doft...vanilj =)

Måndag

Måndag! Och en ny vecka. Sedan jag fått lite stabilitet på jobbfronten så känns allt mycket bättre. Igår var jag och Edin hembjudna till min "chef"/"arbetsgivare" på Bodyfarm. Där blev vi sittande i 6 timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Tanken var att vi skulle lägga upp höstens arbete....*haha*

Idag ska jag en sväng till tjejerna på amazing beautycenter och lämna deras varor. Om några dagar har de nyöppning av sin hud/frisör salong i Linné. Och självklart måste de ha våra produkter!


Katt???

Är katter det nya modet?? Tydligen enligt kinesiska yesstyle.com

   

Fullpackat

Nu har alla anlänt, min syster och hennes kompisar som ska sova här i några dagar. Jag och Edin vill fly fältet, men har ingenstans att sova. Så vi får helt enkelt sussa så sött i våra sängar. Stackars ungar som måste tränga ihop sig i vårat vardagsrum. Men så är festivallivet. Just nu är det Way Out West här i GBG och det är FULLT med ungdomar över allt. Och på måndag tar kulturkalaset över  (Göteborgskalaset.) På tisdag tänkte jag att jag skulle vara lite kulturell och lyssna på Miss Li på Götaplatsen. Hoppas att älsklingen följer med och ser till att jag inte springer bort mig!

Min pappa gav mig en jätte bra idé idag. Istället för att sätta upp en panelvägg så skulle man kunna hitta en tapet som ser ut som en pärlspont.  Jag menar, det finns ju tapeter som ser ut som en tegelvägg.....

Sen till en liten otäck sak. Igår när jag kom hem var det någon som brutit upp dörren till innegården. Verkligen gått lös med skruvmejsel eller kniv i den tjocka trädörren. Och sen berättar Edin att han suttit  soffan och hört hur någon ryckt i handtaget på dörren. Han trodde ju att det var jag som kom hem..... Så inatt har vårat extralås varit låst, och det kommer det fortsätta vara ett tag framöver!

Makeover

Nu sitter jag här och spånar framför dataskärmen. Jag vill tapetsera om i vardagsrummet. Allt i våran lägenhet är i vitt, och jag vill behålla den ljusa känslan, men jag suktar efter lite mönster och färg. Så jag har en bil inne i mitt huvud att "TV-väggen" Ska få en liggande panel (pärlspont) och de andra väggarna ska få en mönstrad vit/blå tapet.
Engelskatapetmagasinet har ju fantastiskt vackra tapeter, men dessa hittade jag faktiskt på www.tapetorama.se

   
Villa Nova

Och vet ni! Jag har lärt mig att äta cheescake idag! Jag har verkligen aldrig gillat det, men älsklingen hade bakat en citron cheescake utan hallongelé (för den hamnade på golvet istället) Och kakan var fantstiskt god! Den får jag nog bjuda mamma på imorgon. Syster Elin kommer också hit i morgon kväll och sover här några nätter. Det är ju Way Out West nu i GBG.

Stormen har kommit

Yes....nu blåser det ska ni veta. Min lilla bil kan knappt va kvar på vägen. Och regnar gör det också. Bäst att stanna hemma och mysa i soffan eller nått....
Nu är jag vrålhungrig och älsklingen lagar kyckling pasta med champinjoner och pepparsås.....*mums*

Så alla ni som har tänkt att hänga ut tvätt för att torka....don´t!!!!!!

Pepptalk and a movie

Min underbara fästman (ja vi är ju faktiskt förlovade) är bäst på att pepptalka...Även om han ljuger en massa och får en att känna sig överdådig så blir man riktigt glad och tänker positivt igen....TACK!!!

Borde gå och lägga mig snart och jag har en arbetsdag framför mig imorgon. Kanske kanske ska vi ut till tjörn också och hälsa på lite.

Ikväll har jag hunnit titta på två riktigt filmklassiker. Jönssonligan och Adam & Eva. Den är bättre ju fler gånger man ser den och även ju äldre man blir. vuxen problem....*haha*


 

Den ultimata kladdkakan

Jag har funnit den....den ultimata kladdkakan! I så många år som jag har testat olika recept, men nu har jag äntligen funnit den som är absolut bäst. Den är också sen enklaste! Det går inte att misslyckas med den!
Den blir så där frasigt god och geggig i mitten, men framförallt blir den jämn i bakningen.

100g smör
2.5  dl socker
2 ägg
90 gram mjöl
1 tsk vanlijsocker
2 msk kakao


Tricket är att vispa ägg och socker poröst, vilket det står att man INTE ska göra.... Varför man inte skulle göra det fattar jag inte men men....
Sen finns det en gudommlig frosting till också......men den skall göras dagen innan för att få rätt konsistens.

50 g smör
150 g valhornachoklad (eller fin mörk choklad, EJ mjölkchoklad)
1 dl grädde
½dl socker


Jätteviktigt att koka grädde och socker tills sockret smält! Och vill du ha en lite håradre frosting så kokar du om frostingen dagen efter och låter den svalna igen.

Soffan är min vän

Ja, det blev en Lina & Lina vinkväll, igår. Eller snarare Lina & Lina & Joakim. Mycke ttrevligt. Men så här idag har jag kommit på att man borde uppfinna ett vin som man inte blir så trött av dagen efter! Jag brukar ju ha världens huvudvärk men inte denna gången (bra!) Jag tror att mina bakistider är förbi....*hoppas hoppas* Förr kunde jag dricka 2-3 öl och må riktigt dåligt dagen efter. Jag kommer så väl ihåg en kväll när jag och mitt X varit ute och jag hade verkligen inte druckit mycket, kanske 3 öl och ett glas vin. Vi kom hem i tid och jag måde bra när jag gick och la mig. Dagen efter går han upp och jobbar och är pigg och fräsch, men jag ligger i sängen till klockan fem och får svettningar och spykänslor. Antar att sånt där går upp och ned...

Sen fick jag ju leka lite med busungarna. Eller nu mera stora och lilla eko =) Alltid lika kul!!

Nu ska jag sova lite på soffan!

RSS 2.0