Satfläsk!

Tjenamors! Lilltrollets första magsjuka har anlänt! Stackarn. Fick rådet av sjukvårdsrådgivningen att inte ge någon mat i huvudtaget under ett dygn utan bara ge vätske ersättning och sedan starta med risvälling och proviva. Men vätske ersättningen smakade skit så det blev proviva och majsvälling på en gång.  Några dagar skulle det ta innan allt var över.

För övring är det ju fredag om ni inte har märkt det, och då blir det fredagsmys. Sushi och chokladfondant. Och det viktigaste av allt... På spåret!


Jag ska vara duktig trotts allt! Tog bilen...

img_7363 (MMS)

Jag ska vara duktig trotts allt! Tog bilen (inte miljövänligt!) till Gbg och handlade på ekostore. Det blev barnmat till Vincent. Dom har massa coola grejer där! Färskt surdegsbröd, ost och charkdisk m.m väl värt ett besök.


Mammas nya tavla som kusin Julia har målat.

img_8223 (MMS)

Mammas nya tavla som kusin Julia har målat.


Att vara så jäkla duktig

Har med skräck suttit och skumläst i boken "Äkta vara" av Mats-Erik Nilsson. Fick mig flera tankeställare om bl.a barnmat, tacos, frukt m.m. Gick runt och tänkte hur man ska handla mer på ekostore och göra sin egen barnmat. Sen fick jag säga till mig själv att nu får det banne mig vara nog! JAG kan inte rädda världen och dessutom vägrar mitt barn äta den maten jag gör till honom. Jösses, cool down!

Räcker det inte med att jag är mamma? Det är jobbigt nog.

MEN, jag ska odla mina egna grönskaer i sommar. För det är inte bara kul, det är så mycket godare när man gjort nått själv. Önskar mig en björnbärsbuske också. Åh...nu får gärna sommaren komma!


Godmorgon! Idag ska vi åka tåg!

img_0907 (MMS)

Godmorgon! Idag ska vi åka tåg!


Trötters trött

Idag har jag nått max på mätarn. Jag har pumpat ur mig totalt. När jag tänker efter så han jag inte sovit en hel natt på 18 månader. Under graviditeten vaknade jag 2-3 ggr/natt och va tvunget att speinga på toa, och sen när trollet kom kunde man inte sova för man va helt speedad.
Så idag fick jag ta saken i egna händer och helt enkelt sova så fort trollet somnade, vilket var i bilen. Så jag satt helt enkelt kvar i bilen och tog en powernap.
Jag är ingen vidare mamma när jag är trött för jag orkar inte ens göra mat till mitt eget barn. Det har blivit ersättning hela dagen.
Nu när edin kommit hem och jag får ligga och slappa på soffan kan jag inte varva ned. Jag har så mycket i huvet, matte, prov, träning, bebis....ja allt.


Funktioner håller jag på med just nu i matten. suck

Alla <3 dag!

Idag har det hänt mycket i mitt händelserika liv. Jag har anmält mig till att göra högskoleprovet den 2:a april. Har gjort det en gång innan men det är över 5 år sedan nu så det var dags att fräsha upp det.
Vincent har fått sin första tand idag! Tjohoo. Han har varit super gnällig, eller inte gnälligare än vanligt, men nu ikväll har han varit smått omöjlig. Han somnade klockan åtta och sover fortfarande.
Min fina älskling kom hem med blommor och choklad till mig idag =) Underbart!



Jag hade bakat äpplekaka och maränghjärtan som blev efterrätten. Det skulle blivit moccabakelser men Vincent skrev och va allmänt odräglig när jag bakade så efter två misslyckade bak blev det som det blev....



Stora killen!

Dyr sömn

Vet ni att jag betalar 600 kr, för att min son ska sova. Varje onsdag går vi på sångstund på biblioteket. Vi är 9 mammor och pappor med barn som sjunger och hoppar runt med våra barn. Ja, nästan alla. Vincent somnar ju bara. så där sitter jag och tittar på när alla andra sjunger och dansar.
Han lyckas alltid somna när vi är på sångstund oavsett vart den är. Folk tror att han sover jämt när vi träffas på öppna förskolan m.m. De tror inte på mig när jag säger att han bara sover en timme på dagen.
Jag är dock väldigt glad när han somnar under sångstunderna, för det är välförtjänt. Att ha en övertrött bebis är destoväre.

Alla sover utom jag

Vincent har somnat i sin säng och älsklingen har också somnat. Kvar sitter jag i sängen och surfar runt i syberrymden. Det är ganska skönt när man får vara lite själv och det är aldeles tyst runt omkring.
Imorgon ska vi till BVC  för att väga och mäta. Det är två månader sedan sist och det har hänt mycket. Idag började han äntligen äta barnmat med bitar i. Tidigare har det bara fungerat med 4 månaders pureér, fick han en bit kräktes han på en gång. Men jag köpte en "exotisk desert" 8 månaders med massa klumpar i som han gärna inte ville kräkas upp eftersom den var så god. Haha! Jag överlistade min 8 månaders son tillslut!

Det jobbiga gnället är nästan helt borta. Han sover hela nätterna, leker själv ganska länge och gnäller bara om han är trött eller hungrig. Perfekt!

Jag har tränat idag, det har inte blivit så mycket av det de senaste två veckorna. Jag har varit sjuk och det är svårt nu när Edin har börjat jobba. Men jag ska bli bättre!

Man får inte ha något ifred för katten!

img_0621 (MMS)

Man får inte ha något ifred för katten!


Ett problem

Åh.... vi har en bärbar dator som är så liten och nätt att jag ibland måste leta en stund innan jag hittar den. Så var fallet idag. Den hade gömt sig under en kudde. Åhhhh det är så jobbigt!

Underbara fredag

Fredag är veckans bästa dag tycker jag. Och det är inte bara för att det är på spåret på TV utan det bara är den bästa dagen.
Vi har hunnit vara på öppna förskolan, handlat, gjort mangoglass och duschat efter att Vincent sket ned sig så mycket att hela hans rygg, ena ben och ena arm var täckt i bajs. Mmmmmm kul.
Nu ska jag göra chokladbakelse som vi ska ha till mangoglassen.
Nu hinner jag inte skriva mer, Vincent har förvandlats till varulv och vrålar/ylar på mig.

Bästa kompisar :)

img_6707 (MMS)

Bästa kompisar :)


RSS 2.0