När Tore vill ut gör han allt för att fång...

img_7463 (MMS)

När Tore vill ut gör han allt för att fånga och störa ens uppmärksamhet. Idag valde han att klösa på tv:n. Något irriterande!


Jisses säger jag bara. Vi har haft lite pr...

img_0437 (MMS)

Jisses säger jag bara. Vi har haft lite problem med den fasta maten till Vincent. Han vägrar äta och vill bara ha flaskan. Troligen har han blivit flaskfixerad ju mer fast mat han fått. Så vi har trixat hit och dit med noll resultat. Idag har det förhoppningsvis vänt. Han hade gärna svalt hela skålen om han fått. Hoppas hoppas det håller i sig!


Det här är Tore våran andra bebis. Han var...

img_0163 (MMS)

Det här är Tore våran andra bebis. Han var nummer ett men sen kom Vincent. Tore är barnskygg så att han fortfarande inte har stuckit tar jag som ett gott tecken. Vincent gillar honom lite väl mycket nu. Han sliter och drar i honom stackarn!


Här är våran napp-oholik. Inatt har han få...

img_7161 (MMS)

Här är våran napp-oholik. Inatt har han fått sova utan napp men fy va jobbigt det har varit. Men vi måste annars kommer vi aldrig få sova en hel natt. Nu ligger han i soffan och gnäller värre än en gammal dörr.


Julkaka

Eventuellt har jag och min kära sambo uppfunnit ett julmirakel i kak-väg, eller så är vi bara så sjukt grymma. Vi har gjort två jul-cheescakes. Både med pepparkaksbotten och den ena med saffranssmak och den andra med glöggsmak. Mmmmmmm........... En given plats på julbordet.
Påtal om julbord, imorgon smäller det. Då blir det frossa på Bjertorpsslott. Mummellimumma!

Har handlat lite julklappar idag och jag gör allt för att inte köpa en massa krimskrams. I år är det nödvändiga julklappar som köps. Men shit va tråkigt det är att köpa sånt som alla önskar sig. Det blir mer sport om man försöker köpa saker som man tror de gillar. Men en svår nöt är min syster Ida, det är sällan man gör en bullseye där så att säga.
Mitt problem är mer att jag gillar allt jag får. Så jag får allt som släktens nävar kan roffa åt sig. Här är några exempel på saker jag fått genom åren:
Vattenpass, Industrifläkt, regelfinnare, slevhållare, ett glasklot (visade sig sen att det var en lampa, men användes som dörrstopp) trappstege, brandsläckare m.m. Men det sjuka är att alla saker har jag haft användning av. Vattenpasset har verkligen kommit till användning när vi renoverat.
Får se vad som finns i paketen detta år.

Mamma och sonens önskelista!



Opel

Nu skulle det verkligen sitta fint med en ny bil då servicelampan för motorhaveri ännu en gång lyser som en advetsstjärna på panelen. Kanske en sån här?

http://smartsontestpilot.se/opel/bli-testpilot/

Sömnlös bebis

Tillbaka på spåret igen. Vincent har varit sjuk och gnällig, nu är han bara gnällig. Han har utvecklat något slags vakenhets syndrom. Han VÄGRAR sova, och somnar han inte innan han blir övertrött är det kaos. Då ligger han som en sönderstressad kanin i sängen och flaxar med armar och ben. Hmmm....kanske dags att börja med rutiner?
Vi har varit hos Edins bror i Norge denna helgen. Fick lämnat alla julklappar och även köpt bilstol till Vincent. (den köpte vi naturligtvis i Sverige)
Vi kom hem sent igår så idag var man lite lätt seg, men det hindrade inte oss från julklapps-shopping. Vi drog till allum och handlade.
Imorgon blir det träning igen, hårdare än någonsin, på fredag är det julbord och ska jag kunna moffa måste jag träna!

Snor snor snor

Stackars lille plutten min. Han är sjuk. Han är super förkyld med världens rinnande näsa och slem i halsen. Inatt har han haft svårt att andas så jag och Edin fick turas om att sitta uppe och hålla honom. Klockan fyra somnade han äntligen, gissa om vi varit som zombis idag. Men inget i gämfört med Vincent. Han har ibland sett helt drogad ut. Så idag har det blivit flera doser med näsdroppar, tortyr med näsfrida och alvedon i rumpan. (som han älskade av någon konstig anledning)
Imorgon ska vi försöka handla julklappar till Edins familj, hoppas bara att lillkorven mår bättre så vi kan åka till Norge.

Min älskade!

Tänk att man kan älska någon så mycket! Min lilla korv bebis Vincent. Det värker i mammahjärtat varje gång jag tänker på hur mycket jag älskar honom, MEN ibland är han sjukt jobbig. Som idag till exempel. Han VÄGRAR äta fast föda. Det har gått jättebra innan men just idag vägrar han. Gröt på morgonen bara totalvägrade han. Jag lyckades få i honom några få skedar genom att lägga gröten i barnmatsburkar. Då tror han att han får riktig mat. Sen fortsatte det när vi var på stan. då skulle han få riktig barnmat men det sket sig det med. Total vägrade.
När vi kom hem ställde jag mig och gjorde morot och palsternackapuré som är hans favvo rätt, men även detta spottade han ut. Tricket blev tillslut att blanda det med äpple och päronpuré. Jösses....vilken pers. Men det gick till slut. 1-0 till mig skulle jag vilja säga.


grinunge

Så här glad är jag idag!

dsc00020 (MMS)

Så här glad är jag idag!


Huvudvärk

Jag orkar inte med fart och fläkt längre. Idag har vi varit i GBG, gick på IKEA en kort sväng och sen ett snabbt besök på Babyproffsen. Jag var så trött sen att huvudvärken kom smygande och jag däckar totalt. Jag måste lära mig att äta rätt och i tid. För blir jag hungrig och inte får i mig mat så blir jag så trött och får huvudvärk. Hade sett fram emot att träna idag, men vi fastnade i bilkö påvägen hem. En timme tog det från backaplan till pellerins margarinfabrik. Så lagom skoj att sitta vrålhungrig i bilen då.

Vi har provat bilstolar i bilen idag, men det känns lönlöst att ha den i framsätet. Ingen sitter tillräckligt bra. Så Vincent får helt enkelt lära sig att sitta ensam i bak när jag kör.

Imorgon ska jag i alla fall komma iväg och träna, det blir zuma på lunchen och bodypump på söndag.

Frestelser

Jag försöker trappa ned på allt socker jag trycker i mig. Jag får fruktansvärda blodsockerfall efter jag har ätit mat att jag måste ha socker i mig. Men detta ska jag nu försöka få bort. Det är jobbigt, mycket jobigare än att sluta röka kan jag säga. För jag är ingen sån person som drar till äffären och köper smågodis, jag bakar hemma. Och det kan man ju göra när som helst. Igår hejdade jag mig och gjorde "bara" chokladdoppade annanasbitar. Men hur onyttigt är det igentligen att baka? Vi fick en så god snickerskaka av en av mammorna på BVC igår och jag värderar starkt att baka dem. De lät nämligen inte så onyttiga...men jag vet inte....

350 g jordnötssmör osaltat med crisp
2  dl sirap
2  dl socker
9  dl cornflakes
200 g ljus choklad


www.recept.nu

Vaccination

5 månaders kontrollen innebär sprutor i benen. En i höger och en i vänster. Denns gången fick jag hålla i både armar och ben så att han inte skulle sprattla iväg. Inte lika mycket skrik denna gång vilket känns bra. Nu är det 7 månader tills nästa spruta *pju*
NTF var och hade info möte på BVC idag. En bra genomgång måste jag säga. Fick lite dåligt samvete över att vi inte bytt bilstol ännu. Jag vet ju att det är dags, men babyskyddet är bekvämt.
Jag fick ställa in träningen idag med. Vincent va så himla gnällig så det känndes bättra att vara hemma. Så nu är det hårdträning resten av veckan. Imorgon blir det MRL, torsdag indoor walking och fredag ZUMBA!


Nya ljud

Lillkorven ligger i soffan och biter på sitt "plasthuvud" En av mina gamla leksaker. Ett platt huvud i plast. Han älskar det så mycket att han pressar det mot sitt eget huvud så hårt att han börjar gråta ibland. Han pratar väldigt mycket med plasthuvet också. Och det roliga är att han lär sig nya ljud. Ljust nu är det "giwiiigiwii" och "gigigigi"

Vi har varit i skövde i helgen och vi har ätit så myclet bullar och kakor att jag fick magknip i bilen hem idag.  Imorgon ska vi till BVC och ta spruta. Usch... men jag är nog mer nervös än Vince.

Jag ligger och chillar i soffan med giraffen.

dsc00018 (MMS)

Jag ligger och chillar i soffan med giraffen.


Åååå skönt

Inatt har jag bara varit uppe 2 gånger och stoppat in nappen i munnen på Vincent, sen sussade han gott och vaknade inte förens klockan halv åtta. 1-0 till oss!
Imorgon får vi tillbaka bilen om allt går som det ska. Och vi ska till Skövde och fira mamma.
Och gissa vad lillfisen har lärt sig! Sitta själv! Även om det bara är 10-15 sekunder så är han väldigt stadig i alla fall!


Har ni sett vilken snygg bodysuit! Den är från lipfish. Jag är så nöjd med dräkten från mini rodini som Vincent har. Det blir mer av heldräkter för hans del!


finns att köpa på: syster lycklig

Är det någon som testar oss?

Mmmmmm livet på landet. Så många fördelar. Inga störiga grannar, stor trädgård, inget jädrnas spring, lugnt... Ja livet på landet är underbart om man har BIL. Idag skulle vi ta oss in till stan och köra bilen till verkstad. Vi tar bussen tänkte vi. Men vi har inget busskort, tar dom kontanter fortfarande? Funkar sms biljett? Äh, vi tar tåget, dessutom blir det en härlig promenad. Vi gick ut och gick 200 meter, sen började det spöregna. Jag fick lite flashbacks från tonåren då man gick och cyklade i ur och skur typ.

en liten parantes här bara....Lina....kommer du ihåg den där snygga bockstyrecykeln du hade? Vi cyklade överallt på den.


anyway.... vi kom på tåget, vi kom till stan och nu har vi fått låna en forrrrd av Lina. THANKS! Jag gillar den skarpt faktiskt. På fredag får vi tillbaka våran skitbil. 9000:- fattigare, men men.

Otur

Den här dagen som började så trevligt.... Mamma/bebis träff hemma hos en av mammorna. Jisses va allas bebisar växer! självklart gör ju Vincent det också, men man tänker ju inte på det på samma sätt.

Efter träffen åker jag till ICA för att köpa blöjor. På vägen hem dör plötsligt bilen, precis framför en rondell. Jag får igång den igen men nu går den inte mer än 20-30km i timmen. Hinner precis rulla in på en bensinmack innan den där igen. Det fick bli taxi hem. Jädrans skit!!!!!! absolut inte vad vi behöver just nu.

Men man får försöka se det positiva i allt.... inte för jag kan hitta något just nu, men det kanske kommer. Sa jag förresten att min "nya" mobil jag fick va trasig, så även denna åkte iväg på service. Grrrrrrrrrrrrr

Sushi

Igår åt vi på en nyöppnad sushirestaurang här i Alingsås, Yammy. Snacka om god sushi! Något av det bästa jag ätit faktiskt. Vi blev så impade att vi nu bestämt oss för att göra hemmagjord sushi idag. Så iväg till ICA och köpa algpapper och bambumatta! Men först ska jag träna. Jag har av någon anledning anmält mig till Body Combat. Jag hinner nog ångra mig 3 och 4 gången innan jag börjar. Men de säger att det är det jobbigaste du kan göra på gymmet, då gör jag det! Jag återkommer med raport om hur ont jag har imorgon.


RSS 2.0