Advent

Idag har jag handlat lite julklappar. Jag tycker om att vara ute i god tid så man slipper stressen. Men man hittar ju så mycket till sig själv när man är ute i god tid. Idag hittade jag lite julpynt som fick följa med hem. Bl.a kakeldekor och pappfigurer som bildar ett dragspel. Det påminner mig om farmor och hennes julpynt. Det enda som jag önskar jag kunde hitta är de där vackra girlangerna i tunnt papper och stora röda pappklockor som man hänger i taket. Om någon vet vart man köper sånt...säg till mig!
Det mesta är adventspyntat här nu. Och E överaskade häromdagen med en ljusslinga i flaggstången! Jättefint!

 


Pengar kommer sällan till sparande

Jag väntar på att få mina skattepengar, och de kommer i mitten på december. Dessa efterlängtade pengar tänkte jag för en gång skull göra något ovanligt med.....spara. Men det verkar som om detta kommer blir omöjligt. Imorgon ska jag till mitt andra hem, tandläkaren och punga ut med säkert 2000:- (rotfyllning nr.1) Och häromdagen började jag fundera på en ny dator. Jag vill verkligen inte köpa en ny dator. Min duger utmärkt, men nu har skiten gått sönder. Batteriet fungerar inte längre och sladden till batteriet har smält. Sen låter den som ett tröskvärk och blir så varm att den inte längre fungar som en laptop utan mer som en stationär dator. Så jag får nog bita i det sura äpplet och köpa en ny. NEJ NEJ NEJ!

Sen ska vi ju klämma ut en unge som kostar pengar också. Och det blir till att laga ett tak och renovera sovrum också. Inga pengar kvar...

Sprutan är tagen

Yes, efter många försenade försök har jag äntligen fått ta min spruta! Men det va på håret att jag fick den. Först fanns det inga parkeringar och när det spöregnar har man ingen lust att gå en kilometer. Sen när jag äntligen fick komma in (väntat en timme) så nämnde jag att jag var gravid. Och sköterskan påtalar att de absolut inte vaccinerade gravida, det skulle MVC ta hand om. Då var jag nära på att spricka! Jag har inte tid att gå till MVC på torsdagar mellan 8-9 på morgonen, jag jobbar, jag vill göra det på min lediga dag. Så tillslut fick jag sprutan och nu är jag sjuk. Feber och huvudvärk, så jag fick vara hemma från jobbet idag. Men imorgon är det nya tag! Och då kommer också älsklingen hem. Han har varit borta sedan i måndags.

Bygga ut?



Det här är allt jag ser av mina fötter just nu.
NY BLOGG HÄR


Jag blir upprörd

Jag blir så sur. Idag har jag tänkt på saker som gjort mig upprörd. En av de tankarna är Malo Von Siwertz och programet "Efter 10" på TV4. Jag blir så trött på det programet! Har ni tänkt på vilka värdelösa ämnen man tar upp varje vecka?! Stamceller, sockerberoende och bloggar. Va faan är det nått jävla i-lands program eller? Och Malo, hon tar ju priset, har ni sett hur arogant hon är mot sina gäster. Pratar i mun och ser helt j***a drogad ut när hon pratar med dem. Sen låter det ju som om man har korsat henne med E-types sångröst med häxan Pomperipossa. Ähh....lägg ner skiten, dom sänder ju bara repriser ändå.
Sen ORKAR jag bara inte med förkväll på TV4. HALLÅ!!! Fattar programledningen i TV4 nada eller? Om nu förkväll floppade så förra året behöver man väl för *biiip* inte göra samma sak igen!? Da Silva är jätte bra (tills jag fick höra att hon tydligen va "lite bättre än alla andra") hon tanten....vad hon nu heter - måste ni styla hennes hår så att det ser helt glest ut eller??? Och stackars Yvonne, hjälp! Underbar människa som låter som ett nykastrerat marsvin. Stäng ned skiten!

Och vad har hänt med ICA reklamen denna veckan? Vart är ICA-Stig och Jerry? 


Shepards Pie

Världens godaste och enklaste paj. Jag tror den är australiensisk från början, men omgjord av min pappa.

Köttfärs
Tomatpuré
Gullök
Vitlök
Köttbuljong
Curry, Kanel, 3 sorters peppar, salt och cayenne

Potatismos

Lägg köttfärsblandningen i botten av en ugnfastform, bred ut potatismoset ovanpå och lägg på tomatskivor och riven ost. In i ugnen i ca 15 minuter. Mmmmmmmmmmmm! Massa gott!

Tanduppdatering

Nu kan jag berätta att smärtan är borta (för denna gång) Jag ska rotfylla två tänder som har orsakat smärtan. Tandläkaren tyckte jag varit modig som gått så länge med värk... Men nu är hålen lagade temporärt och i januari fyller vi igen skiten med cement =)

Jag ska jobba i 4 dagar nu och imorgon blir det quiz i Norsesund!

Nytt försök

Imorgon gör jag ett nytt försök, 3:e besöket hos tandläkaren på knappt två veckor. Nu måste jag bli smärtfri!

RSS 2.0