Vincent


Dåliga matvanor

Mitt matintag hitintills idag:

Frukost: Special K red berrys med mjölk och en kopp kaffe.

Mellanmål: Toblerone och kaffe

Lunch: Fryst köpepizza och toblerone

Mellanmål: Nyponsoppa med mandelpluppar

Kvällsmat: Vill jag inte ens tänka på, men det ligger en toblerone här.


Fattar ni hur svårt det är att göra bra mat när man är mamma och ensam hemma. Men vi äter inte bättre när Edin är hemma för han jobbar ju hela dagen och jag får inte mer tid över att laga god mat. Jag måste komma på en bra plan där jag kan få en timmes ledig tid varje dag så jag kan laga mat. Just nu passar man ju på att sova när Vincent sover för att ladda batterierna inför nästa amningsfight.

BVC

Idag va det dags för besök nr 2 på BVC. Jag har varit jätte nervös för detta möte, inte för att lille grodan skulle ha gått ned i vikt för det syns att han inte gjort. Utan för att jag ger honom ersättning. Efter mjölkstockningen har jag inte lika mycket mjölk längre, och jag borde väl lägga manken till att stimulera mer, men Vincent blir skitsur varenda gång han läggs vid tutten. Det kommer ju inget så han har väl tröttnat på att jag näst intill tvingar honom att suga. Så ersättningnen har varit räddningen när jag hade mjölkstockning. Jag har under hela veckan övat in världens bästa försvarstal som jag skulle dra för min BVC sköterska. Eftersom hon var så emot att vi använde amningsnapp och vanlignapp tänkte jag att jag kommer verkligen få stå på mig. Men när vi kom dit blev hon så glad att han gått upp i vikt och att jag mådde bra efter all feber att hon inte hade något emot att vi gav ersättning. Hon skrev ut nässpray som ska stimulera till mer mjölk och rekomenderade att vi slutade mata honom på natten. Han var nog tillräckligt tjock ändå =)
Så jag blev lite tagen på sängen kan man säga. Men nu är det ur världen och vi kan fortsätta ge honom industrimat med gott samvete.

Min lille prins!

Sitter i soffan och tittar på Änglagård, andra sommaren. Vilken skitfilm igentligen, men fotbollen lockar inte.
Idag har varit en trög dag. Jag vaknade i vanlig ordning med huvudvärk och frossa. Det börjar bli standard nu. Jag har ingen aning om varför det blir såhär, men jag skyller på amningen. För innan mjölken rann till mådde jag bra.
Edin har åkt iväg på möte så jag och Vincent är ensama. Vi ska leva rullan och busa massvis =) Idag prövade vi att amma utan amningsnappen och det fungerade på första försöket! Yes, nu hoppas jag att jag inte får mjölkstockning igen bara.

 


Midsommar

Nu är midsommarfirandet över och det har varit trevligt. Min familj har varit här nere och det blev det klassiska sillbordet och grill på kvällen med maränschwiss till efterrätt.
Idag har jag mest ammat och matat känns det som. Det fungerar bra att ge ersättning, men matstunderna blir långa eftersom jag först ammar och sen matar. Men det tycker jag det är värt, för jag vill ju att han ska ha så mycket bröstmjölk som möjligt.

Idag fick Vincent bada ute på altanbordet och ligga och lufta sig efteråt. Och det va nog total lycka för hans det. Han hamnade i trans tror jag. Så det får vi göra oftare.
Idag fick vi också hjälp med gräsklippningen av min syster (tack Elin) så nu är trädgården jättefin. Och imorgon ska jag rensa ogräs....jippi!

Nostalgi

Idag hittade jag en gammal låda när jag städade och däri låg min gammal mp3 spelare som jag  hade för 4 år sedan. Jag blev lite nyfiken på vad jag hade på den så i med ett nytt batteri och fram med med mina grymme hörsnäckor från KOSS och jävlar vilken bra musiksmak jag har! (Hade då också)
En del låtar hade jag helt glömt av att de fanns, typ som La camisa nedgra med Juanes, kommer ni ihåg den?
Nu fattas bara en kall öl!

Tillbaka

Jag är äntligen tillbaka ur min dvala... jag har haft mjölkstockning i båda brösten och 40 graders feber sedan i lördags. Och allt pga en BVC barnmorskas dumma dumma dumma inställning till amning.
Vi var där i fredags och Vincent hade gått ned 30 gram och detta gillade hon inte. Och när hon fick se att vi använde napp för att trösta honom med så gillade hon inte det, och när jag sa att jag använde amnigsnapp så var det dens fel att Vincent gick ned i vikt. Men han hade vuxit 3 cm och huvudomfånget hade ökat 2 cm, det sa hon inget om....
Så jag gick hem och övade amning utan amningsnapp.... det gick åt helvete. Han skrek, jag skrek, han skrek mer jag var förtvivlad, han somnade utmattad och jag med. Dagen efter vaknar jag med världens feber och onda bröst. Sen försvann mjölken helt.

Så från att ha så mycket mjölk så att det rinner ända ned på knäskålarna till att inte få ut en ynka droppe på några få dagar får jag väl tacka BVC för då. Så nu har jag gett honom ersättning tillslut. Och gud va nöjd han är.

Nu ska jag bara försöka få igång mjölken igen (med amningsnapp) så kan jag varva med både amning och ersättning. Sen ska jag inte lyssna på ett enda jävla råd från nån barnmorska mer. Jag ska lita på mig själv.

Vincent



Ensam hemma

Idag är det andra dagen jag och Vincent är hemma själva. Förra gången va det katastrof. TV:n och DVD:n brakade ju ihop så jag levde en hel dag i ett tyst rum eftersom jag inte kom någonstans då jag ammade hela dagen... Idag är det bättre. Man börjar lära sig hans rutiner. När han vill ha mat och hur långe han vill äta. Så nu sitter vi faktiskt på framsidan och njutar av det fina vädret.
Jag tror vi har fått ett väldigt enkelt barn. Det är sällan han skriker och gör han det är det för att magen knorrar eller att vi byter blöja på honom. Han sover på nätterna och vaknar bara två gången och vill ha mat, och de gångerna gråter han inte utan väcker mig med små gnäll och lite smackande med munnen.

Vårat sovrum är snart klart så förhoppningsvis flyttar vi in till helgen. Super bra!

Vincent läser skvaller redan. Det går så s...

img_0783 (MMS)

Vincent läser skvaller redan. Det går så snabbt i svängarna här!


Första barnvagnsturen!

img_0781 (MMS)

Första barnvagnsturen!


Amning

Nu har mjölken äntligen kommit, fem dagar sent! Lillprutten var helt uttorkad. Nu ammar jag så mycket att jag hinner knappt gå ur soffan. Vilket liv! Men vi har varit på premiärtur med barnvagnen idag. Helt underbart efter snart en vecka innomhus.
Vincent är ett mönsterbarn och en skitmaskin. Vi byter blöja typ 15 ggr/dag men han klagar inte. Han äter, sover och stirrar mest. Jag får sova på natten och han vill ha mat klockan två och klockan sex, perfekt!

 


Blogg Ett nytt liv. Lill prutten heter han...

img_0768 (MMS)

Blogg Ett nytt liv. Lill prutten heter han än så länge och han är en av de största bebisarna här på BB. 4260g och 52 lång var han. Han sover mest och gör lustiga ljud med munnen och snart kommer säkert maten igång på riktigt och då ska det ätas!


Om någon glömt

Min gravidblogg


Otursdag

2 juni kan vara våran otursdag faktiskt.

Efter att ha slängt upp de första våderna med tapet bestämde vi oss för att åka in till stan och äta mat, för jag var vrålhungrig och orkade inte ställa mig och laga mat. E hade sett ett nytt ställe i stan och dit åkte vi. Allt såg verkligen jättefint ut, uteservering med fin utsikt och lagom mycket folk. Menyn var italieninspirerad och jag hittade en pasta med handskalade räkor och kräftor. Mmmmmmmm....det kurrade i magen.
Sen hände det inte så mycket mer. Ingen mat kom och vi satt som två fåntrattar. Jag började få förvärkar av att ha suttit still och kände att vi får nog lägga ned detta. E sprang och frågade om våran mat snart kom och "den va påväg". Jaja tänkte jag, jag får väl stå upp och äta eller slänga i mig maten supersnabbt.
Men ingen mat kom. Efter nästan en timme frågade vi igen, och då hade köket glömt av oss. Så vi packade ihop och gick. Snacka om att bli snopna.......
Värre blev det......
Vi hade parkerat i ett parkeringshus vid sidan av som hade den konstiga öppettiden 8-18.30, nu var klockan 19.30 och vi fick inte ut bilen. Ska man skratta eller gråta?
inget mer att göra än att ringa securitas och be dem öppna för en nätt liten summa, om dom nu kunde svara när man ringde. Efter en stund i telefonkö hittade vi en vänlig själv som av en händelse bodde i en lägenhet ovanför parkeringen som öppnade åt oss. TACK du vänliga själ!

Det slutade med hamburgare från grillen på torget med mos och gurkmajonäs. Det är inte fy skam det heller!

Det går framåt

Sovrummet där uppe börjar ta sig. Idag ska vi börja tapetsera den fina tapeten Nora från Sandbergs. Jag har också gjort ett tappert försök tidigare att börja tapetsera klädkammaren. Men när det inte finns ståhöjd nånstans och magen är ivägen går det inte så bra. Dessutom råkade vi köpa en vinyltapet som behöver kraftigare tapetlim.....vilket vi inte har. Så jag gav upp efter två våder.

Vädret är underbart och det är verkligen perfekt att vänta barn på sommaren. Idag har jag suttit ute hela dagen i min badenbaden stol med korsord och dator i knät. Frukost och lunch blev också utomhus. Ibland är det svårt att förstå varför vi inte köpte hus tidigare.

Måste berätta om en liten incident igår. Edin skulle åka iväg för att köpa lite bygggrejer så jag tänkte att jag kunde passa på att sola lite undertiden. Problemet är bara att våran trädgård har inte en enda plan yta. Så jag ställde badenbaden stolen i nedförsbacke och hoppade i, slumrade till och vaknade av att ryggstödet åkt ned och nu låg jag med huvet längst ned och fötterna högt upp..... Jag kom inte upp. Helt omöjligt att försöka. Enda alternativet var att vippa stolen i sidled så jag kunde trilla ur. Men det vågade jag inte. Så det var bara att ligga kvar snällt och vänta på att Edin skulle komma hem. Drygt en timme fick jag ligga och sen på kvällen ser jjag att mina ben är helt uppbrännda.... nice


RSS 2.0