Perfektionism

Jag besöker två bloggar ganska ofta och det är decor8 och desiretoinspite.net De är underbara på alla sätt och vis för man får en massa inspiration, men idag slog det mig att det också är en perfektionists våta dröm. Allt är SÅ perfekt. Allt ska matcha, allt ska göras för hand. Gärna ska man ha ett stort ljust hus med massa tid över att sitta hemma med lite handcraft. Dessutom ska man ha tid att baka en underbart perfekt paj också. Deras idoler är Martha Stewart och det säger väl lite... Har ni sett ett program med henne nångång? Hon är som en perfekt robot som kan göra små dekorationer av allt och lagar underbar mat. Stek och gås varje dag!
Usch.... jag är glad att vi precis fått el i hela undervåningen och att jag klarade av att tända i spisen alldeles själv! 

Imorgon väntar jobb efter tre dagars ledighet som jag inte har gjort nått på =)

Auktion

Idag blev det en tur till Horla eller "Holla" som de inbitna byborna kallar sin by. De har auktion där varje torsdag och man kan göra riktiga fynd pga att alla som är där är så jävla snåla så det är sällan någon betalar några överpriser. Idag föll jag för alla andras snålhet och budade endel. Det blev ett skåp och en köksvåg, men skåpet gick inte in citroëngen så Edin fick hämta sin audi, och medans han hämtade den va jag tvungen att köpa en emma fotölj, den gick heller inte in, så det fick bli en tur till Statoil och hyra släp *hihi* Men nu är allt hemma och jag ska givetvis måla om skåpet.... men inte vitt detta gång, cremfärgat =)

I väntan på....

....att min mamma ska komma hit så har jag fixat med vårat nya vitrinskåp. Vi har slipat och målat så fint och nu äntligen har färgen torkat. Vi ska bara montera på knopparna så är allt klart!

 

Skåpet var från början i furu men blev ju hur fin som helst med lite vit färg.


Die Katze ist eine photagrapher

Häromdagen skulle jag ta fram mobilen och visa ett kort för Edin när jag hittar de här korten:

   

Katten har lyckats ta kort på sig själv när han legat i våran säng. Tydligen låg mobilen lägligt där, och klåfingrig är han ju...


Söndagsuppdatering

Jag gör ett mega snabbt inlägg här i bloggen, för vi ska strax iväg för att hämta ett vitrinskåp som vi äntligen har köpt. Det är skitfult ust nu i furu, men ska under dagen målas vitt. Jag tänkte också försöka hinna med ett litet sommarkollage av allt vi har hunnit med här i huset. Det är ganska mycket faktiskt. Så det kommer säkert senare ikväll.
Igår hade vi en riktig hemmafixardag. Edin gick igenom alla elsladdar i köket och satte upp lite lister medans jag sydde gardiner till vardagsrummet. Känns skönt att vara ledig en hel helg så man hinner fixa sånna här småsaker. Jag tar ju gärna inte för mig det när jag är ensam här hemma.

Nu måste vi åka.....ha det!


Jag har gjort något idag

se http://bergsjodal.blogspot.com/

Idag är jag kreativ

Idag är en solig underbar dag och jag är ledig =) Jag har hur mycket idéer om vad jag ska göra, men de är så många att jag vet inte vart jag ska börja. Jag vill städa huset, rensa bort sommaren från garderoben, åka in till Allum om köpa tyg till gardiner, måla ramar och sätta upp tavlor, göra egna tavlor.... you name it
Så tillsvidare ligger jag kvar i soffan och surfar runt lite.

Jag är så löjlig

Idag tog jag tag i det som jag borde tagit tag i för länge sedan. Jag var hos doktorn för min huvudvärk. Jag tror inte jag blev så mycket klokare efter besöket, men de har tagit en massa prover så vi får se vad som händer. Verkar som om det kan vara sködkörteln som spökar igen.
Men för att ta prover måste man ju ta blod, och det är inte min kopp thé om man säger så. Min ådror är som sladdrig spagetti som ligger djupt. Det är inte ovanligt att jag måste sticka om för att hitta blod. Lika så idag. Men den här gången klarade jag det inte. Jag svimmade! Som ett litet barn som har skräck för tandläkaren, har jag en undermedveten skräck för blodtagning. Det gör ju inte ont, men det är inte behagligt heller.
Så jag fick ligga där ett tag och vila upp mig. (pinsamt!!!!) En liten pojke på 4 år gick förbi och frågade hur jag mådde och visade sitt fina plåster han fått. Jag blev avundsjuk och ville också ha ett, men fick bara en vit lång tejp som gör så sablands ont att ta av!
Men nu ska jag börja med akupungtur och se om huvudvärken försvinner =)

Va faan gjorde jag innan?

I ärlighetens namn..... Jag undrar va faan jag gjorde när vi hade lägenhet? Jag har nu varit ledig i två dgar och jobbat hela tiden. Den här gången var det trädgårdens tur. Mamma har varit här nere och hjälp mig. Hon hade med sig en massa spännande blommor som vi har satt i rabatterna. Jag har satt lökar och Edin har klippt gräset idag. Och det tar sin lilla tid kan jag lova. Jag har upptäckt en ny leksak som vi har.....trimmern! Hur kul som helst. Nu finns inget kvar i trädgården att trimmra (eller hur det nu stavas)

Imorgon väntar det vanliga jobbet, och det är lite skönt faktiskt. Så huset och trädgården får vila lite. Jag har nu bestämt vilken tapet som kommer få flytta in i vardagsrum nr 2. En tapet från Morris & co


"tulip" av Morris & co


RSS 2.0