Produktivitet

Och ena sekunden magsjuk, nästa sekund är man frisk! Tack små vita piller som jag har glömt vad dem heter. Det har gjort underverk för både Edin och mig. Inga magsmärtor på hela dagen! Vi fick båda energi och det satte fart på oss. Edin hann städa, skrubba, tvätta, polera ja hela rubbet på bilen så nu ska det fotas och läggas ut på blocket imorgon. Jag hann klippa klart gräsmattan och plocka av vinbären, gjorde muffins och frös in resten, dammsög och tvättade. Swish sa det! Imorgon ska jag viga hela dagen till att skrapa fönster och måla.
Nu blir det The Tudors =)

Någon som vet hur man torkar lök? Vart ska...

img_2852 (MMS)

Någon som vet hur man torkar lök? Vart ska jag hänga upp dem? Vi har hur mycket som helst. Nästa år behöver jag nog inte sätta så mycket :) fick ett twittertips av Steffo Törnkvist att man kunde lägga dem i foliepaket med olivolja, honung, salt & peppar och tjoff på grillen bara!


Tortyr

Jag är helt slut. Hela familjen är helt ur balans. Jag och Edin är fortfarande sjuka. Nått väldigt konstigt med magen. Ena dagen kan jag må hur bra som helst och nästa dag har jag magsmärtor och kan inte äta något. Idag är en sådan dag. Jag har sedan frukost ätit tre gafflar äggröra, ett glas cola, ett glas proviva och två bett på en smörgås. Eftersom vi inte får i oss något att äta blir vi matta och trötta. Vincent är dock som vanligt, eller det känns som om han är ultra delux hyper aktiv. Edin har försökt lägga honom i över en timme nu. Han somnar och efter några sekunder vaknar han tvärt, precis som om han hade glömt något, och börjar sjunga, dra mig i näsan eller vrida sig. På dagarna lider han av separations ångest, jag får inte ens vända mig bort utan att han tjuter. Ser ni framför er hur det ser ut här på morgonen när man ska göra iordning sig? Tänk er hur aporna hänger fast sina barn runt halsen, typ så har jag det.
Jag kommer nog snart bli en såndär morsa som söker sina svar i olika forum på familjeliv.se


Vi saftar och syltar och marmeladar för fu...

img_0903 (MMS)

Vi saftar och syltar och marmeladar för fullt. Bären tar aldrig slut. Vi fick ihop 35 liter klarbär. 10 liter svarta vinbär och två liter röda vinbär. Vi fortsätter imorgon!


Födelsedagspresent från min son :-) Lambre...

img_7758 (MMS)

Födelsedagspresent från min son :-) Lambretta cielo klocka. Tackar!


Rivermonsters

Sitter och kållar på "rivermonsters" på discovery, en program som jag vanligtvis inte tittar på, men va faan...
Ända sen jag var liten har jag haft tvångstankar och obehakliga rysningar av att bada i vatten som är grumligt. När man var yngre drog de tuffa killarna i klassen skräckhistorier om lik som strök sig mot ens ben när man simmade, eller stora gäddor som bet en i benet. allt det där har satt sig i huvet på mig och jag kan inte sluta tänka på när liket kommer och smeker sitt långa hår mot mina ben när jag simmar. Uuhhhh!!! så nu när discovery visar vilka levande monster som finns i vattnen är det ytterligare något att lägga till på min otäcka badlista. Pirayor och gigantiska malar.

Saft och sylthelg

I helgen drar hela familjen upp till skövde och rakar av alla träd och buskar på bär. Sen ska saftmajan få bekänna färg kan jag säga. Här ska det saftas och syltas! Vi har vinbär, svarta, vita och röda. Klarbär, krusbär, jordgubbar och blåbär. Hallon är det enda som saknas.
Har vi tur bil det en gocart match också!


Nya glajjor, superbra inför höstens plugga...

img_3501 (MMS)

Nya glajjor, superbra inför höstens pluggande. Ja, jag har ju kommit in på administratörsprogrammet i Borås.


Tore the foxfighter! Igår kväll satt vi oc...

img_2473 (MMS)

Tore the foxfighter! Igår kväll satt vi och tittade på film (true grit om nån vill veta) och helt plötsligt hör vi ett yl, vrål, skrik ja det är svårt att beskriva. Vi tittar ut och får se Tore som motar bort en räv! Hur modig katt har vi?!?!


Min födelsedagspresent! Världens bästa!

img_4908 (MMS)

Min födelsedagspresent! Världens bästa!


Lilla hjärtat

När något händer som inte ska eller får hända vet man liksom inte vad man ska göra. Man känner sig först helt apatisk, som om hjärnan inte tillåter en att känna något. Sen efter några minuter börjar man sakta funder på saken. Man försöker tänka sig in, men det går inte. Man känner en liten uns av fasa och hjälplöshet, men så mycket mer kommer inte....inte just då i alla fall.
Efter någon timme kommer plötsligt känslan som en pil träffar piltavlan "bullseye". Mitt i prick, där satt den! Maktlösheten, ångesten, rädslan....tänk om det skulle hända oss?! Och vipps så är du där, i deras sorg, lycka, ilska, maktlöshet. Och nu vill hela jag flyga över land och rike, vara vid deras sida hålla mina armar om dem, trösta, gråta och hjälpa. Mammahjärtat brister ut och krossar alla murar som finns i ens väg.
Mamma och pappahjärtat är starkare än något annat i hela världen!

M och D det går inte en minut utan att vi tänker på er!

När solen vägrar lysa blir det utflykt

 


Vi var och besökte Hoburgsgubben idag. Inget att hänga i granen tyvärr, men naturen var fantastiskt vakert. Imorgon blir det ytterligare en utflyktsdag om solen inte visar sig.


Den saffranspannkakan gick ned snabbt! Hur...

img_0972 (MMS)

Den saffranspannkakan gick ned snabbt! Hur god som helst.


Jag vet att jag gnäller endel om att Vince...

img_4698 (MMS)

Jag vet att jag gnäller endel om att Vincent kan vara jobbig men när det verkligen gäller är han en ängel. På båten somnade han i allt kaos med barn som skrek och föräldrar som tröttnat. Ingen annan var så duktig! Resan i bilen blev som väntat lite otåligt. Men han klarade det med. Nu har vi vara sista biten kvar!


Vägra sova vagnen! Ja det är vår melodi nu...

img_4715 (MMS)

Vägra sova vagnen! Ja det är vår melodi nu. Vincent vägrar att somna i sin fina vagn. Det har ju funkat så bra förut. Vi gick en sväng på stan idag och uträttade några sista ärenden innan semestern och han fullkomligt skrek att vagnskräck. Tre timmar orkade jag sen satte vi oss i bilen och det tog inte mer än en minut innan han somnade. Min otur har vänt, ska skriva om det sen :)


RSS 2.0